Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Fudbalskog saveza Izraela ljut na Engleze jer nisu "ofarbali" Vembli u plavo-belu boju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak je bilo i ostavki u FA-u

  • 0
Ukrajina - Engleska, Vembli Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rat u Izraelu besni već sedam dana, sport u toj zemlji stoji, a predsednik Fudbalskog saveza Moše Zuares nije baš zadovoljan onim što se dogodilo, odnosno nije u Engleskoj.

Tokom duela Engleske i Australije na "Vembliju" čuveni luk koji povremeno svetli u različitim bojama u čast podrške određenim zemljama nije bio obojen u plavo-belo, što je naljutilo Zuaresa.

- Postoje momenti u istoriji kada je istina jedna, jasna i precizna. A ovo je takav momenat. Oni koji se plaše da osvetle stadion u znak pomena ubijenima i u znak istorijske istine iz razloga koji ne mogu da budu shvaćeni, mi možda je bolje i da ne pokušavamo, su u još mračnijem vremenu od onoga u kome je moja zemlja sada - rekao je Zuares, potom dodao:

- Kada se ovo dogodi Fudbalskoj asocijaciji zemlje koja uvek zna da bude moralni svetionik slobodnog sveta, to je onda još veći razlog za razočaranje. Pokušao sam ovo da objasnim mojim prijateljima u FA u prethodnim danima, ali oni kažu da ne razumeju. Sada su oni ti koji treba da objasne postupak.

O ovoj temi razgovaralo se u Engleskoj i Vlada je bila takođe predmet kritika jer luk nije bio u bojama Izraela. Zbog toga je rabin Aleks Goldberg podneo ostavku na mesto predsednika FA grupe "Vera u fudbal".

(Telegraf.rs)

Video: Sa jedne strane Palestina sa druge Izrael: Protesti u Njujorku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA