Sve o meču Mađarske i Srbije: Orlovi u poslednjoj fazi operacije "EURO", Budimpešta određuje dalji put

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Jedan od odlučujućih koraka mora da se napravi kod severnog komšije

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 20.45 časova gostuje selekcije Mađarske na tri kola pre kraja grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Računica jasna postoji, ona ne zahteva sve pobede, ali bi bilo bolje da se krene ka njima, pa dokle se posao završi.

ŠTA BI SRBIJI TREBALO DA SE PLASIRA NA EURO?

Zvuči pomalo čudno, da Orlovima u tri meča treba samo jedan pogodak. Međutim, situacija je takva da naš nacionalni tim protiv Mađarske i Crne Gore može da odigra nerešeno, oba puta bez golova, te da protiv Bugarske u poslednjem kolu slavi minimalnim rezultatom.

Ili da protiv Crne Gore vidimo trijumf od 1:0 i 0:0 sa Bugarima kasnije, te minimalan rezultat protiv Mađara (1:0), a dva remija bez golova sa preostala dva rivala.

FORMA MAĐARSKE I SRBIJE

U poslednjih pet duela, srpska selekcija ima samo jedan poraz, i to upravo od severnih komšija koje su pre nešto više od mesec dana slavile u Beogradu sa 2:1.

Osim toga, tu su tri pobede, protiv Crne Gore 2:0, Jordana 3:2 i Litvanije 3:1, dok je odigran remi sa Bugarskom u gostima 1:1.

Sa druge strane, Mađari nemaju poraz, imaju pomenuti trijumf protiv naše reprezentacije, te Litvanije 2:0 i Bugarske 3:0.

Tu su i dva egala sa Crnom Gorom 0:0 i Češkom u prijateljskom meču 1:1.

Fudbal Srbija Mađarska kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Foto: Tanjug/AP

KO SUDI OKRŠAJ U BUDIMPEŠTI

Francuski sudija Fransoa Leteksje će predvoditi meč između Mađarske i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Leteksje će biti u centru zbivanja, uz podršku svojih sunarodnika Siril Munijea i Mehdi Ramuni, dok će četvrti sudija biti još jedan Francuz, Žeremi Stina.

EVO GDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO TV PRENOS MEČA MAĐARSKA - SRBIJA

Meč se igra od 20.45 časova, a direktan prenos je na RTS 1 i TV Arena Sport Premium 1.

POTENCIJALNI SASTAV ZA OKRŠAJ U BUDIMPEŠTI

Vanja Milinković Savić - Milenković, Babić, Pavlović - Živković (Gaćinović) - Mladenović - Gudelj, Maksimović (Lukić), S. Milinković Savić - Tadić, Mitrović.

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press / Marko Metlaš

REČ SELEKTORA DRAGANA STOJKOVIĆA

- Moje mišljenje se ne menja. Cilj svih nas, prevashodno moj kao selektora, jeste da Srbija ostvari plasman na EURO 2024. Tim znam 99 odsto, ali ajde da sačekamo sutrašnji dan. Ono što me raduje jeste rad, ponašanje igrača, njihov pristup obavezama. Zato mislim da će dati sve od sebe da odigraju dobru utakmicu i daju poslednji atom snage - rekao je Piksii dodao:

- Mađarski tim je veoma kvalitetan, poseduju jednu vrstu samopouzdanja, deluju čvrsto, organizovano, pokazali su to u Beogradu. Bili su bolji u prvom, mi u drugom, osvojili su tri boda, a mi smo došli ovde da vratimo ta tri boda. Želimo revanš. Imaju odlične igrače, u svakom slučaju videćemo. Oni žele da budu bolji, ali želimo i mi, tako da sve to garantuje dobru utakmicu.

NEMA VLAHOVIĆA, RISTIĆA I VELJKOVIĆA

Orlovi će biti oslabljeni, jer neće moći da računaju na Dušana Vlahovića, koji je povređen i koji će propustiti i meč protiv Mađara 14. oktobra i meč protiv Crne Gore tri dana kasnije u Beogradu.

Neće biti ni štopera Miloša Veljkovića koji sigurno neće igrati u Budimpešti, dok je neizvestan za meč sa Crnom Gorom, a oba meča nećemo gledati Mihaila Ristića.

ŠTA KAŽU KLADIONICE?

U skoro svim kladionicima, Mađarskoj i Srbiji se daju gotovo podjednake šanse za pobedu, ali su domaćini u blagoj prednosti.

Naime, kvota na Mađare je 2.85, dok je na srpski sastav 2.75, a remi stoji na 3.20.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABV

    14. oktobar 2023 | 09:24

    Hahahahaha u tri utakmice da ne primimo gol

  • Цеље

    14. oktobar 2023 | 10:24

    А некад им давали 15 голова у 2 утакмице

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA