Skandal Hrvata, pevali ustaške pesme tokom meča sa Turskom: "Boj se bije, ustaški se barjak vije"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Čak su i mediji u Hrvatskoj u šoku

Navijači fudbalske reprezentacije Hrvatske napravili su još jedan skandalozan ispad u javnosti, jer su tokom meča sa Turskom pevali ustaške pesme!

Kako javlja portal "24sata.hr", sramotno pevanje se čulo tokom tri navrata u finišu prvog poluvremena, posle kog su Kockasti gubili.

- Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom - glasila je pesma hrvatskih navijača u Osijeku.

Pomenimo i to da je Hrvatska pod uslovnom kaznom zbog toga što su na Rujevici navijači dizali ustašku zastavu.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    13. oktobar 2023 | 01:00

    Interesantno je da su i ovo iskopirali. Originalna pesma se zove "Marširala Kralja Petra garda", pritom se misli na Kralja Petra I Karađorđevića koji je došao na presto Srbije 1903. godine posle majskog orevrata. U to vreme ustaše bar pod tim imenom nisu ni postojale kao ni patološka mržnja prema Srbima. Čak je hrvatsko-srpska stranka zajedno učestvovala na nekim izborima u AU monarhiji. Smešno je da su i melodiju i dikciju prekopirali. Sigurno nije garda kopirala nekog ustašu i nekakv boj, jer Hrvati tada nisu ratovali, bili su poslušni podanici. Tekst originala ide, za one koji ne znaju,: Marširala, marširala Kralja Petra garda 2x, korak ide za korakom, a ja junak za barjakom, boj se bije bije zastava se vije, za slobodu Srbije!" Razumete, sve se lepo i rimuje, bije, vije Srbije...Živeli!

  • vuk

    13. oktobar 2023 | 03:01

    nit je skandal nit je cudo..ajmo na more kod njih opa

  • Pp

    13. oktobar 2023 | 01:02

    Nacizam već odavno u Evropi nije skandal, čak ga EU i Amerika podržavaju i gaje. Ustaše znaju da će po ko zna koji put biti kažnjeni nekom simboličnom kaznim, a javnost u Evropi neće ni znati za to, niti ih zanima. Oni javno na državnom nivou daju imena ulica po ustašama, podižu im spomenike, sveštenici drže mise za naciste, odlaze u Blajburg, slave sportske uspehe Hitlerovim pozdravom i ustaškim pesmama...i Evropa ih u tome podržava, bitno je da su poslušni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA