Partizanov biser u odabranom društvu: Matija Popović na Gardijanovoj listi najvećih talenata sveta!

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

On će 8. januara 2024. godine postati punoletan

Veliko priznanje za vezistu Partizana, Matiju Popovića. Naime, engleski Gardijan dugi niz godina objavljuje listu najperspektivnijih mladih igrača sveta, sada je red na fudbalere rođene 2006. godine, a na njoj se našlo ime crno-belog vunderkinda.

Ranijih godina na ovoj listi mogli smo da vidimo Sameda Baždara, Aleksandara Kahvića,  Armina Đerleka, Dejana Joveljića, Lazara Samardžića, Filipa Stevanovića...

Našu zemlju u ovoj klasi predstavlja Matija Popović. On je briljirao na nedavno odršanom Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, da bi se kasnije našao i u idealnih 11 turnira.

Kada se činilo da će postati profesionalac i zaštitni znak kluba iz Humske, desio se neočekivani obrt. Naime, došlo je do razmimoilaženja u pregovorima oko potpisivanja profesionalnog ugovora između uprave kluba i oca igrača.

Ovaj 17-godišnji fudbaler je od tada sklonjen iz prvog tima i trenira samostalno. Podsećanja radi, on će 8. januara 2024. godine postati punoletan i slobodan u izboru nove sredine.

Matija Popović Foto: FK Partizan

Gardijan je Popovića zbog konstitucije uporedio sa nekadašnjim napadačem Španije, Mičuom.

- Neuobičajeno visok (1,93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali. Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove gladne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otiči u Borusiju Dortmund - stoji u tekstu Gardijana.

Na pomenutoj listi našao se i Vasilije Adžić, fudbaler podgoričke Budućnosti, koga je posebno pohvalio sportski direktor kluba, Andrija Delibašić.

Kompletan spisak možete pogledati OVDE.

Video: Pogledajte kako je Partizan dobio penal protiv Mladosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    12. oktobar 2023 | 10:26

    Popovic ce naci angazman,ali u Partizanuneko nece ,,zaraditi,,.Kupovace isluzene igrace,verovatno ubirate procente,a svoje talente prodavati da bi tako opet,,zaradili,, !Zato je klub na ovim ,,tankim, granama.

  • 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

    12. oktobar 2023 | 00:58

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA