"Genk je najkvalitetniji u našoj grupi": Matić biranim rečima govorio o rivalu, pa poslao poruku navijačima

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Smatra Matić da će publika biti dodatni motiv njegovom timu

Nakon trenera Genka Voutera Vrankena, koji je jasno poručio šta ne sme da dozvoli Čukaričkom, konferenciju za medije održao je i šef stručnog štaba Brđana Igor Matić.

Čuka u četvrtak veče od 21.00 čas dočekuje Genk u okviru 2. kola Lige konferencije, a Matić je tom prilikom poručio:

- Novi izazov za nas, novi meč u Evropi protiv dobrog rivala. Mislim da su najkvalitetniji tim u našoj grupi, uz dužno poštovanje prema ostalima. Čeka nas lepa utakmica, kvalitetni su u svim fazama. Mislim da posle ove prve naše evropske utakmice u grupi, ne bi trebalo sada da bude treme. Sad nas čeka novo iskustvo. Moramo da verujemo u sebe, da prenesemo na teren ono što smo dobro radili.

Na pitanje kakva je situacija u timu kada su u pitanju povrede, Matić je rekao:

- Sem Kovača koji se povredio na treningu, svi ostali igrači su spremni. Zavisi i od rivala kako ćemo igrati, mi ćemo pokušati da budemo ofanzivni, da se mi pitamo. Verujem da možemo u nekim fazama igre da se nametnemo. Oni jesu favoriti i dosta će i od njih da zavisi. Podići ćemo nivo igre u odnosu na prvi meč, to je sigurno.

- Trče dobro i napred i nazad. Jako su dobri i ofanzivno i defanzivno. Igraju na gol više, ali ne zapostavaljaju defanzivu. Ako pričamo o Evropi i ovom takmičenju, ekipa su na mnogo visokom niovu. Dosta mečeva njihovih sam gledao. Čekali smo rivala u kvalifikacijama za LE, Olimpijakos jeste prošao, ali je Genk bio kvalitetniji u oba meča. Ekipa su koja ima i vrline i mane, ali imaju više vrlina. Opet, mi ćemo te mane pokušati da iskoristimo.

Na pitanje da li je konsultovao nekoga ko je ranije igrao u Belgiji, kada je u pitanju pomoć, Matić je rekao:

- Nemam mnogo informacija od bivših igrača iz Belgije, gledali smo dosta mečeva Genka.Ali imamo dosta informacija o njima  inače i tih nekih nepoznanica nema.

Imao je Matić i poruku za publiku.

- Nadam se i voleo bih da bude publike, za to se živi i igraju utakmice. Verujem da će publika biti dodatni motiv. Hvala na gostoprimstvu u Leskovcu i podršci na utakmici protiv Olimpijakosa, pozivam navijače da dođu u što većem broju i siguran sam da će imati šta da vide od Čukaričkog.

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA