Vreme čitanja: oko 3 min.

"Hoćemo pobedu! Ovakav stadion ne može da bude tih": Iz Jang Bojsa poslali jasnu poruku pred meč na Marakani

Vreme čitanja: oko 3 min.

Švajcarci ulaze u susret sa velikim samopouzdanjem

  • 0
Viki Rafael Foto: Sergio Brunetti / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 čas igraju protiv Jang Bojsa meč 2. kola grupne faze Lige šampiona, gde će imati imperativ pobede pred domaćim navijačima na stadionu "Rajko Mitić".

Danas je na stadionu održana i konferencija za medije trenera Vikija Rafaela i prvotimca Garsije Ulisija. Šef struke je na početku rekao da nema većih zdravstvenih problema u ekipi.

- Izuzev Kastriota, svi su tu i svi su na raspolaganju. Neću vam danas dati spisak igrača.

Da li je trener Jang Bojsa uspeo da pronađe pravu formaciju za meč sa Zvezdom?

- Jesam. Imali smo puno utakmica bez mnogo pauze između i kao što sam rekao, izuzev jednog igrača nemamo druge povrede. Nije situacija takva da smo probali razne formacije. Igrali smo kao i prethodnih 15 meseci. Već imam ideju kako treba da igramo sutra.

Kakav je utisak o Crvenoj zvezdi? Jang Bojs nikada nije pobedio u Beogradu, dva puta je gubio od Zvezde, jednom od Partizana.

- Pogledao sam različite utakmice Crvene zvezde iz lige i sa Mančester sitijem. Poznat nam je protivnik, znamo da je to odličan tim i veliki klub i zato znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče te tradicije i istorije, između Jang Bojsa i klubova iz Beograda, nije mi to iskreno poznato, a nije ni odlučujuće za sutrašnju utakmicu.

Pojedini igrači su istakli da žele osvetu za poraz u plej-ofu za Ligu šampiona. Kako trener to komentariše?

- Ja lično 2019. godine nisam bio ovde. Ne mogu o tome mnogo da kažem, to može Ulisi. Ta utakmica nije relevantna za sutrašnju. Sigurno je dobro što su neki igrači doživeli ovaj teren, ali četiri godine u fudbalu su mnogo. Ne mogu što se drugih stvari tiče da komentarišem 2019. godine. Drago mi je što smo ovde, ovo je Liga šampiona, ući ćemo u utakmicu i hoćemo da pobedimo, to je naša ideja, ali to nije jednostavno nikada u Ligi šampiona. Imamo ambiciju i ona se sigurno ne menja.

FK Jang Bojs Foto: Tanjug/AP

Osećaj igranja na "Marakani" je teško opisati.

- Ne može se trenirati taj osećaj. Neki su to doživeli, a mi kao stručni štab ćemo pripremiti svoj tim. Biće žučno, glasno, slaviće se svaki pogodak, ali moramo to da preokrenemo to u pozitivnu situaciju za nas. Za takve utakmice se vežba i trenira. Koga god da pitate da li hoće da igra pred tihim ili bučnim navijačima, reći će vam ovo drugo. Ne može ovakav stadion da bude tih, na nama je da preokrenemo tu atmosferu, da igramo sa mnogo vere, kao protiv Lajpciga. Videćemo da li ćemo uspeti da utišamo stadion sa 50.000 navijača.

Da li je ovo zapravo borba za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope?

- Teško je to reći. Znamo da je Mančester siti najbolji tim, barem po mom mišljenju. Lajpcig je super tim iz Bundeslige. Mi smo u ta četiri tima, jesmo autsajderi, ali ulazimo sa ambicijom u meč. Ulazimo u meč želeći da postignemo pogodak. Da li će ova dva meča biti odlučujuća, teško je reći. To su sve nadmetanja i u svakoj utakmici hoćemo da uzmemo tri boda. Ne mislim da će samo ove dve utakmice biti odlučujuće.

Svoje mišljenje dao je i Garsija Ulisi, koji kaže da je svestan da će biti vrlo interesantno sutra.

- Najpre, svi se zaista radujemo ovoj utakmici, očekujemo tešku utakmicu koju će odlučiti detalji i znamo da će biti vrlo uzbudljivo.

A kakav je osećaj kada izlazi na teren, pošto je bio na ovom istom mestu 2019. godine?

- Tačno je, kada izlazimo iz tunela je posebna atmosfera. Mi igrači to volimo. Svi igrači kao što je rekao trener želimo sutra da steknemo novo iskustvo.

(Telegraf.rs)

Video: Magija Saldanje, u stilu Nejmara izbacio svoje čuvare: Menig potom promašio zicer protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA