Rondon i Dijaz "ukrali" radost Boke na Bombonjeri: River savladao ljutog rivala, poništene makazice Kavanija

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sve teža pozicija sa domaćina, Boka je bukvalno na kolenima

Superklasiko na čuvenoj "Bombonjeri" pripao je River Plejtu! Gostujući tim uspeo je da savlada ljutog rivala Boku Juniors pred krcatim stadionom, ali je morao i malo da "drhti", pošto je VAR posle višeminutne provere ipak poništio gol koji je Kavani postigao pred sam kraj utakmice, na kraju su taj trijumf overili duboko u nadoknadi - 0:2 (0:1)!

Bio je to tradicionalno grub i tvrd meč koji su rešile majstorije pojedinaca. Bilo je i više nego jasno pred sam početak meča da je River favorit na ovoj utakmici. Gostujući tim bio je u samom vrhu tabele, a Boka je zaređala sa lošom formom i nalazila se u njenoj sredini u sopstvenoj grupi.

Tu će i ostati, dok se River posle pobede penje na drugo mesto.

Sve je krenulo pogotkom Salomona Rondona u 41. minutu na asistenciju Enca Pereza, koji je otvorio vrata raja Riveru na čuvenoj "Bombonjeri". Uspeo je da ućutka na hiljade navijača baš u najnezgodnijem momentu, pred odlazak na veliki odmor.

Sredinom drugog poluvremena desio se možda i presudan momenat utakmice. Istrčao je Edinson Kavani, delovalo je da je našao odbranu Rivera na spavanju, pogodio golmana, a onda ubacio loptu u mrežu makazicama nakon što se ova odbila od prečku.

Ali, usledilo je VAR većanje dugo nekoliko minuta... I ono je potvrdilo da gol ipak nije validan. Kavani je bio u milimetarskom ofsajdu na ogromno razočaranje domaćih navijača.

U jeku napada Boke, na kraju je stigla kazna na drugoj strani igrališta. Enco Dijaz se našao na pravom mestu u pravo vreme i uspeo je da sprovede loptu u prazan deo mreže, pošto se ona odbila od golmana Boke koji je već bio savladan.

Zaobišla nas je ovaj put tuča, kao i crveni kartoni na utakmici. Kao retko kada do sada.

(Telegraf.rs)

Video: Autogol koji je dokusurio Napredak: Ovako je Partizan potvrdio pobedu u Kruševcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA