Duljaj ne želi strane sudije u srpskom fudbalu: "Imamo dovoljno naših koje već sude evropske utakmice"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Trener Partizana uveren je da oni rade posao maksimalno korektno

Fudbaleri Partizana sutra igraju u Kruševcu meč 10. kola Superlige Srbije protiv ekipe Napretka, a posle slobodne sredine sedmice zbog odloženog večitog derbija sa Crvenom zvezdom.

Jedno od pitanja koje je trener Partizana, Igor Duljaj dobio na konferenciji za medije ticalo se i promena u Sudijskoj komisiji. Kaže da sudije svuda prolaze kroz pritisak i da to treba da se promeni.

- Mene interesuje samo sportska priča. Ja sam pre nekoliko dana prisustvovao treningu mlađih kategorija. To što roditelji pričaju sudijama je strašno, a to je postalo normalno. Sudije imaju pritisak. Nekada se mi treneri ponašamo kako ne treba, upućujemo reči koje nisu dostojne trenera. Svi smo mi ljudi, svi mi grešimo. I prvi put kada sam pričao o tome, svi imamo pritisak, a najvažnije je da se sve radi u interesu fudbala, to je na prvom mestu.

A da li bi Duljaj za najvažnije mečeve odabrao strane sudije?

- Ne, zato što imamo sudije koje sude evropske utakmice. Oni imaju kredibilitet za velike utakmice. Oni su pod pritiskom javnosti, svaka njihova greška se gleda. Sada imamo tehnologiju, VAR, dosta mogućnosti da sve bude regularnije i da se olakša sudijama na samom terenu.

(Telegraf.rs)

Video: Vojvodina ponovo vodi: Još jedan gol protiv rivala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    30. septembar 2023 | 15:26

    Opa gle cuda posle prvog kola onoliko kukanja sad odjedanput dobre sudije.Da vam nisu mozda obecali titulu da ce da osvojite pa ih branis.

  • Pop

    30. septembar 2023 | 16:19

    Logicno kada sude u tvoju korist. Tri meca u 100 minutu te vade.

  • Bata

    30. septembar 2023 | 15:58

    Jel' to Terza hoće strane sudije? Samo on može da smisli takvu genijalnu ideju.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA