Čukarički poveo, pa greškama častio Ferencvaroš: Pešić potvrdio pobedu Mađara u istorijskom meču za Brđane

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 8 min.
  • 38

Mađarski šampion je ipak bio bolji rival i slavio je sa 3:1 na startu Lige konferencije

Mogao je Čukarički istorijski meč da kruniše i istorijskim rezultatom, vodili su protiv Ferencvaroša u Budimpešti, ali su evropsko neiskustvo platili greškama, pogotovo onim u finišu prvog poluvremena - 3:1 (2:1)!

Strelac gola za Čuku bio je Đorđe Ivanović u 27. minutu, dok su za Ferencvaroš mrežu tresli Barnabaš Varga u 44. minutu iz penala, Kvabvena Ovusu u 45+7, i Aleksandar Pešić u 79. minutu. Ostaje žal za propuštenom prilikom Brđana da se već u 1. kolu Lige konferencija, na teškom gostovaju višegodišnjem šampionu Mađarske, uzme makar jedan bod. Ko zna šta bi bilo u nastavku da koncentracija srpskog tima nije pala pred sam odlazak na odmor.

Ono što je evidentno jeste to da je neka "škola" kada je u pitanju onaj dvomeč sa Olimpijakosom naučena. Koliko će se to isplatiti u nastavku takmičenja, videćemo u narednim utakmicama protiv Genka i Fiorentine. Napravio je Igor Matić dve promene u odnosu na duel sa Crvenom zvezdom koji je njegov tim dobio sa 2:1, s tim da je Čuka morala da igra za nijansu hrabrije. S druge strane, njegov kolega Dejan Stanković takođe će morati da nadogradi igru Fradija ukoliko želi da prezimi u Evropi. Međutim, ostaće upamćeno da je pobedom debitovao pred domaćim navijačima.

Nesigurno je Čukarički ušao u meč, kao da su previše respektovali rivala, i već u 10. minutu lopta je završila iza leđa golmana Filipa Samurovića. Međutim, VAR se oglasio i potvrdio da je Abu Fani bio u ofsajdu.

Ivanović u 17. minutu umalo nije prevario Dibuša na drugoj strani, kada je lopta golmanu Ferencvaroša prošla ispod noga i praktično plesala ispred linije. Ono što nije tada, Ivanović je učinio u 26. minutu. Sjajno je reagovao u kaznenom prostoru i jednu povratnu loptu smestio je u mrežu domaćeg tima.

Bojica Nikčević je bio assistant, i to nakon drugog pokušaja da pronađe nekog od svojih saigrača u kaznenom prostoru. I, unesto da budu osokoljeni tim vođstvom, Brđani su u drugom delu prvog poluvremena primili dva gola. Pritom su u 32. imali sreće kada je VAR poništio penal koji je Španac Giljermo Kvadra pokazao. Dobio je poziv, otišao do ekrana i preinačio svoju prvobitnu odluku. Onu u 42. nije, mada je VAR gledao i tu situaciju.

Ovusu je pobegao po desnoj strani posle jednog kontranapada, Ivanović ga je srušio, a Varga je pogodio za 1:1. Stiče se utisak da je Sandej Adetunđi nešto ranije, na sredini terena, morao da ruši jednog domaćeg igrača kako bi sprečio brzu tranziciju.

Da je bio najbolji pojedinac na terenu u prvom poluvremenu, Ovusu je pokazao u dubokoj nadoknadi vremena. Bukvalno na isteku 7. minuta smestio je loptu iza Samurovića posle jedne haotične situacije u kaznenom prostoru Brđana. Momak iz Gane je tako krunisao svoju sjajnu partiju, gde je zadavao dosta problema Nemanji Tošiću na toj desnoj strani.

Praktično je bio neuhvatljiv za levog beka srpskog tima i činjenica je da je Ferencvaroš baš po toj desnoj strani i napadao stalno. Promenio je Matić dvojicu igrača na poluvremenu, na teren su umesto Nikčevića i Kovača ušli Janković i Miladinović koji se, doduše, očekivao u startnih 11.

Upravo je Janković u nekoliko navrata probio po desnoj strani, morao je, doduše, bolje da centrira, ali je evidentno da mu nedostaje takmičarskih minuta posle "iskidane" sezone zbog povreda. Ferencvaroš je u 57. opet zapretio, i to opasno. Samurović je rukom odbio loptu na četiri-pet metara, da bi Subotić izbacio napolje. A napolje iz igre moraoa je kapiten Docić u 63. minutu. Stanković je zauzeo njegovo mesto, dok se traka preselila na ruku Stevanovića.

Uzdah navijača Fradija posle šuta Ramireza iz slobodnjaka u 67. minutu(tik iznad prečke) zamenili su aplauzi za strelca prvog gola Vargu i njegovu zameni Aleksandra Pešića. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji je Čuki dao dva gola u finalu Kupa prošle sezone, mogao je da se upiše u strelce odmah kod prvog kontakta lopte.

Na sreću za Brđane, Samurović je bio siguran. Ne i u 79. minutu kada je kratko odbio loptu posle šuta rezerviste Listeša, da bi Pešić natrčao i jakim udarcem poslao loptu pod prečku. Nažalost, i ovaj gol Fradija bio je plod greške našeg tima, da bi Samurovića samo dva minuta kasnije "Bog pogledao" posle još jedne ispuštene lopte. Taj pogodak Pešića kao da je "ubio" Brđane, a jedino vredno pomena jeste to da je mladi Mihajlo Cvetković upisao i evropski debi u dresu Čuke.

Podsetimo, naredni duel srpski tim u LK igra 5. oktobra, kada u Leskovac dolazi Genk.

TOK MEČA

85. minut - Bližimo se kraju i sada je jasno da neće biti promene na bolje što se tiče Čukaričkog. Igrao je hrabro do jednog momenta, ali neke stvari mu nisu išle na ruku.

79. minut - GOL... FERENCVAROŠ SA TREĆIM GOLOM ZAKLJUČUJE PRIČU (3:1). Odbranio je Samurović prvi udarac izvan kaznenog, a onda je na odbijenu loptu natrčao Aleksandar Pešić, bivši špic Crvene zvezde, i iz voleja sa male razdaljine topovski poslao loptu u mrežu.

78. minut - Polako se približavamo samoj završnici, a čini se da bi Čuka mogla da uradi nešto više ukoliko bi stisnula zube do poslednjeg zvižduka.

73. minut - Ovo je mogla da bude sjajna prilika za Brđane: Ivanović je fintom izbacio čuvara, došao skroz do gol aut crte, a onda kratko proigrao Adetunđija koji je reagovao jako loše sa nekih 7-8 metara od gola.

68. minut - Bomba Ramireza koja je prohajala pored levog roga gola Čukaričkog. Ostaje 2:1 za Ferencvaroš. Nakon toga je Pršić imao veoma izglednu priliku. Domaćin ponovo pojačava.

64. minut - Abu Fani, bivši igrač Makabija iz Haife, poslao jednu nezgodnu loptu koju je Varga umalo zakačio, ali to nije omelo Samurovića da ostane pribran i prihvati je u naručje.

60. minut - Evidentno je da Ferencvaroš nema više toliku snagu niti volju da krene i po treći gol. Intezitet je umanjen, a Čukarički je sve više uključen u meč i uskoro bi mogao možda i da krene po nešto više.

54. minut - Ponovo je Čukarički došao do daha, igra se na sredini terena i defanzivna linija je rasterećena u ovim momentima.

51. minut - Pokušali su iz mađarskog predstavnika da izvuku novi jedanaesterac nakon nešto oštrije reakcije Vranješa, ali sudija nije razmišljao u istom pravcu.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Ferencvaroš - Čukarički Foto: MNPress/Marko Metlaš

45+8. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Velika je šteta što Brđani nisu izdržali ovaj pritisak i otišli makar sa egalom na odmor. 

45+7. minut - GOL... FERENCVAROŠ PREOKREĆE. Velika gužva je prouzrokovala paniku kod defanzive Čukaričkog. Lopta je ostala predugo u kaznenom prostoru, završila na levom rogu šesnaesterca u nogama Ovusua koji ju je prebacio na desnu nogu i pogodio gonji desni ugao za totalni preokret. 

45+4. minut - Hvata Samurović ponovo dugu loptu koja je okupila obe ekipe u 16 metara, ali nema opasnosti.

44. minut - GOL... IZJEDNAČENJE FERENCVAROŠA. Sada je Ivanović hteo da spreči da Ovusu dođe do šanse iz kontre, ali kasno pravi faul, a ujedno i jedanaesterac. I sada je VAR pregledavan, ali je odluka ostala. Barnabas Varga šalje loptu u gornji levi ugao. Ponovo je egal u Budimpešti.

38. minut - I dalje Čukarički uspeva da se održi na površni, iako se čini da protivniku fali samo potez završnice da promeni rezultat. Moraće srpski predstavnik da odgura Ferencvaroš od svog gola.

34. minut - VAR kaže: Nema penala! Sudija Kvadra je pokazao na belu tačku, ali je nakon pregledavanja snimka ustanovio da Ivanović nije kačio protivnika, tako da ostaje vođstvo Čuke.

31. minut - Prvo je Samurović nešto lošije reagovao i poklonio korner protivniku, ali nakon toga je na jednu dugu loptu izleteo i bez problema pokupio za sigurnu luku Čuke.

27. minut - GOOOOOOOL! ČUKARIČKI VODI! Evo tog šoka koji je umalo usledio pre tačno 10 minuta. I tada je bio Đorđe Ivanović u prilici, a sada je postigao pogodak! Bojica Nikčević je iz drugog navrata uspeo sa desne strane da uputi centaršut po zemlji, a na nekih 12-13 metara se našao napadač srpskog predstavnika, te je prosledio loptu iz prvog dodira u levi ugao.

21. minut - Uspeli su Brđani da primire ofanzivu Ferencvaroša. Sada svaki napad kreće iz poslednje linije i prilično se sporo razvija za razliku od prvih 20 minuta kada je sve teklo veoma brzo i ređale se šanse.

19. minut - Svaki put kada je prekid na snazi, Čukarički ima ogromnih problema i milimetrima je daleko od minusa. Tako je i sada bilo, ali je lopta prošetala kroz peterac u gol aut.

17. minut - Kakva šansa za Ivanovića! Izgurao je protivničkog defanzivca sa leve strane kaznenog, golman domaćih se okliznuo, ali u momentu šuta ipak uspeo da reaguje i da spreči siguran gol. Ovo je moglo da šokira četu Dejana Stankovića.

Ferencvaroš - Čukarički Foto: MNPress/Marko Metlaš

12. minut - Ponovo je Varga opasan glavom, ali i ponovo nema promene rezultata. Konstanstno je Ferencvaroš na polovini Čukaričkog.

9. minut - Trese domaćin mrežu, ali VAR reaguje. Ništa od pogotka nakon prekida, Varga se našao u ofsajdu, pa i pored minimalnog kontakta gol nije priznat.

3. minut - Ferencvaroš je zaslužio prvi korner posle uvodnog pritiska, ali je štoper Ma poslao glavom loptu preko gola.

1. minut - MEČ U BUDIMPEŠTI JE POČEO!

SASTAVI

Ferencvaroš: Dibuš - Ramirez, Sise, Ma, Botka - Abu Fani, Makrecis - Zakariasen - Ovusu, Markinjos, Varga.

Čukarički: Samurović - Stevanović, Vranješ, Subotić - Tošić, Sisoko,Kovač, Docić, Nikčević - Ivanović, Adetunđi.

PRE MEČA

Čuka je u pravom momentu podigla formu, uspela da ostvari prvu pobedu nakon niza od šest susreta bez trijumfa na dva fronta.

Tim sa Banovog brda je pre samo pet dana slavio protiv aktuelnog srpskog šampiona Crvene zvezde sa 2:1 i možda najavila iznenađenje u Budimpešti.

Ipak, za protivnika će imati Ferencvaroš koji nema ni remi ni poraz u poslednji šest okršaja, a učinak je rasprostranjen na Evropu, domaći šampion i Kup.

Odnedavno, bivši trener Zvezde Dejan Stanković zauzeo je mesto na klupi mađarskog velikana, pa nema sumnje da će imati kartu više u rukavu zbog poznavanja protivnika.

Do sada ove dve ekipe nisu imale prilike da igraju jedna protiv druge, a sve ostale pojedinosti o ovom meču možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    21. septembar 2023 | 19:19

    Cukaricki igra pod imenom i zastavom Srbije podjenako kao C.Zvezda i Partizan,jedno veliko SRAM VAS BILO iz rts-a

  • Neša

    21. septembar 2023 | 18:58

    Uredniče sportskog peograma RTS -a , "gospodine" Z M , sram vas bilo . Kao navijač jednog od dva najveća BG kluba , moram.reći da je krajnje je neprofesionalno , nekorektno , nepošteno da RTS ne prenosi druge nase klubove u Evropskim kupovima . Zar Čukarički i TSC nisu klubivi iz Srbije ? Čemu degradacija drugih klubova , a veličanje CZ i Partizana .?

  • Joca

    21. septembar 2023 | 19:13

    Ako su dobili Zvezdu,što ne bi i Ferencvaroš,ne kapiram,čemu natpisi,ŠOK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA