Sve o meču Mančester siti - Zvezda: Ko počinje, koji novac i koeficijenti su u igri za ovaj meč?

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 17

Crveno-beli na najtežem ispitu na otvaranju sezone u elitnom takmičenju

Fudbaleri Crvene zvezde počinju Ligu šampiona na najtežem mogućem gostovanju, aktuelnom prvaku takmičenja i trenutno najjačem timu sveta - Mančester sitiju.

Meč u okviru grupe G se igra na Etihadu od 21.00, a Telegraf vam donosi najznačajnije činjenice kako bi vam bilo lakše da ispratite ovaj meč.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Utakmica počinje od 21.00 po vremenu u Srbiji, igra se na stadionu Etihad u Mančesteru, koji ima kapacitet od 53.400 gledalaca.

TV prenos možete da pratite na RTS 1 i na Arena Sport Premium 1, gde će studijski program početi sat vremena ranije.

Ko sudi?

Meč sudi Žoao Pineiro iz Portugalije, a pomoćnici su mu Bruno Žesus i Lučijano Maija. Četvrti arbitar je Klaudio Felipe Ruvio Pereira. Za VAR je zadužen Tijago Martins, takođe Portugalac, a pomagaće mu u VAR sobi Pol van Bokel iz Holandije.

Zdravstveni bilten i suspendovani igrači

KK Mančester siti - KK Inter Foto: Tanjug/AP

Crvena zvezda ima na raspolaganju sve igrače, s tim da je Katai dugo bio povređen i tek je protiv Čukaričkog ušao u igru u finišu meča posle dugo vremena van terena zbog oporavka.

Sa druge strane Mančester siti ne može da računa na četiri igrača zbog povrede. Kevin de Brujne i Džon Stons su van terena već neko vreme, a sada su im se pridružili i Mateo Kovačić i Džek Griliš, koji nisu na raspolaganju Pepu Gvardioli, koji je to potvrdio na konferenciji dan pre meča.

Ostaje i pitanje koliko će i da li će Gvardiola odmarati neke igrače i da li će rotirati za duel sa Zvezdom.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Mančester siti je imao start sezone iz snova. Imaju maksimalnih 5 pobeda iz prvih pet kola u Premijer ligi. Osvojili su i Superkup Evrope, a jedini neuspeh je poraz na penale od Arsenala u Komjuniti Šildu.

Pre meča sa Zvezdom imali su i veliki preokret u Londonu protiv Vest Hema, gde su uspeli da pobede sa 3:1, nakon što su gubili sa 1:0 na poluvremenu.

Sa druge strane, Zvezda je odlično započela sezonu, ali je sada upala u krizu i na poslednja tri meča ima dva poraza u Superligi. Prvo je poražena na gostovanju Voždovcu sa 3:2, potom je teškom mukom savladala Novi Pazar na Marakani, a onda je poražena od Čukaričkog na Banovom brdu pred put u Mančester, što ne uliva poverenje navijačima.

Glavni aduti na terenu?

Erling Haland Foto: Tanjug - AP

Nema sumnje da je glavna igla Mančester Sitija Erling Haland, najbolji strelac ekipe i Evrope, glavni kandidat za Zlatnu loptu i čovek koji retko kada ne postigne gol na utakmici od dolaska u Mančester siti.

Pored njega, gotovo svaki igrač Sitija predstavlja opasnost, u sjajnoj je formi Bernardo Silva, takođe i Hulijan Alvarez, Fil Foden uvek predstavlja veliku opasnost za rivale, a Rodri je trenutno najbolji defanzivni vezista sveta. Ipak, sve i dalje zavisi od toga koga će Gvardiola odmarati za ovaj meč.

Sa druge strane, kod Zvezde će mnogo toga zavisiti od Aleksandra Dragovića i kako će on i odbrana crveno-belih da čuvaju napadače Mančester sitija. Na sredini terena bi uzdanice trebalo da budu Hvang In-Beom i Marko Stamenić i od njihove igre će dosta zavisiti igra Zvezde. U napadu navijači najviše očekuju od Žan Filipa Krasoa, koji je i najbolji strelac ekipe od starta sezone.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Zvezda je već zaradila veliki novac od plasmana u Ligu šampiona, a sada ima priliku da dodatno uveća zaradu. Svaka utakmica u Ligi šampiona donosi 2,8 miliona evra, a remi se nagrađuje sa 930.000 evra.

Takođe, pobeda u Ligi šampiona donosi 2.000 bodova za klupski koeficijent, a remi 1.000. Kada je nacionalni koeficijent u pitanju, eventualna pobeda bi donela 400 bodova, a remi 200.

Šta kažu kladionice?

Mančester siti je prema bukmejkerima apsolutni favorit, dok je kvota na Zvezdu najveća u istoriji.

Reč trenera

Pep Gvardiola

Pep Gvardiola Foto: Tanjug/AP

- Svake sezone počinjemo takmičenje od prve utakmice i uvek je cilj da pobedimo. Prvo grupa, posle osmina finala... Nismo se menjali ni kada nismo osvajali. Ništa više od Crvene zvezde, zavisi od našeg nivoa i naše igre. Mi smo neverovatno srećni da branimo krunu. Ovo je takmičenje gde ti nije dozvoljeno da padaš. Uvek smo bili jaki kod kuće, sutra je prvi korak - rekao je Gvardiola i dotakao se trenera Zvezde Baraka Bahara.

- Video sam da je prošle sezone bio u Makabiju iz Haife i da je imao tešku grupu protiv PSŽ-a. Video sam malo šta je uradio sa Makabijem protiv Mbapea i Mesija. Bili smo impresionirani hrabrošću. Nije bitno šta će se desiti, sada će biti prilično slično - istakao je Gvardiola, koji je dao i kratku analizu Zvezde.

- Veoma su agresivni, ne brane se čovek na čoveka, ali nekada rade i to i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, 5-3-2 i moramo dobro da ih čitamo - rekao je Gvardiola.

Barak Bahar

Barak Bahar Printscreen: Youtube/Crvena zvezda

- Nismo imali mnogo vremena da razmišljamo o ovom meču, izgubili smo pre toga. Očekuje nas nova misija. Znamo protiv kakvog tima igramo. Imali smo dva dana da se pripremimo za Siti. Imali smo malo vremena, ali verujem u svoj tim.

- Siti je dokazao da je najbolji na svetu. Gledamo sebe i gledamo kako ćemo da uđemo u meč, kako možemo da budemo hrabri, kako da se takmičimo sa najvećima. Nadam se da ćemo igrati kao tim i da ćemo da ostvarimo dobar rezultat.

- Neću reći da li ću nešto menjati i šta, ali igramo protiv najboljeg tima na svetu. Znam da moramo da podignemo nivo, potreban nam je dobar plan i imamo ga. Zvezda mora da ima dobar, a Siti loš dan. Ali, biće nam potrebna i sreća.

Očekivani sastavi

Mančester siti: Ederson, Voker, Dias, Ake, Gvardiol, Rodri, Nuneš, Foden, Alvarez, Doku, Haland

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Mijailović, Dragović, Bukari, Mitrović, Hvang, Stamenić, Ivanić, Olajinka, Kraso

(Telegraf.rs)

Video: Bahar: Znamo protiv koga igramo, ali verujem u našu hrabrost i pamet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA