"Ko je pametan, shvatiće! Evo zašto nije počeo Vlahović": Piksijeva poruka igračima posle promene pola tima

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Šta li je selektor ovim hteo da poruči?

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije posle pobede Orlova nad Litvanijom na gostovanju od 3:1, kojom je naš tim zadržao drugo mesto i dobre izglede za plasman na Evropsko prvenstvo.

Piksi je istakao da ga raduje odnos i reakcija igrača.

- U svim segmentima igre smo pokazali kvalitet koji je i doneo pobedu. Igračima sam uporno govorio da su motivisanost i trčanje ključne stvari. Ako toga nema, teško je protiv svake ekipe. Raduje me odnos i fenomenalna reakcija svih. Bili su odlučni u nameri da reše ovaj meč u svoju korist. Dominirali smo i pokazali visok stepen profesionalizma i odgovornost prema državnom dresu, da se reaguje na pravi način i osvoje tri boda.

Upitan je Piksi i o tome što je promenio pet igrača u startnoj postavi i kakva se to poruka šalje igračima.

- Onaj koji je pametan shvatiće. Rekao sam i na konferenciji da će biti promena i taktičkih korekcija. Sve što se uradilo bilo je perfektno.

Stojković smatra da i pored pobede ima prostora za naredak i korekcije.

- Uvek ima prostora za napredak. Za tako nešto ima vremena, postoje analize, korekcije... Sa ovim pristupom i timom koji je izašao na teren, očigledno je bilo da smo pogodili, da ne kažem da sam pogodio. Imao sam sliku kako treba da izgledamo. Živković na desnom krilu, Mladenović levo sa dve asistencije. Korekcija u zadnjoj liniji, sredina terena je delovala sigurno, dominantno.

Za Mitrovića je imao samo reči hvale.

- Za Mitrovića šta reći osim da mu se čestita. Nije lako dati tri gola. Pokazao je svetsku klasu. Potrebe su mu i kvalitetne lopte, ne može on sam, ali njegovo htenje da ekipa pobedi se videlo i večeras. Mnogo nam znači.

Objasnio je Piksi i zašto nije krenuo sa Dušanom Vlahovićem.

- Kad pobedite onda sve može. Sve je u redu. Kad ne pobedite, kreću polemike. Naravno da možemo, ali moja odluka je bila da ovako krenemo danas. I to je bio pun pogodak.

Prokomentarisao je finale koje su košarkaši igrali protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu.

- Čestitam im. Zamolili su me da svi gledaju na platnu u hotelu. Ja sam utakmicu gledao u sobi, navijali smo, bili uz njih. Čestitam Savezu, igračima i selektoru Pešiću na fenomenalnoj predstavi na takmičenju. Za mene su oni zlatni. Ne postoji razlog da budemo tužni, učinili su nas ponosnim, Srbija ih još više voli.

Na kraju je poslao i poruku podrške Novaku Đokoviću za finale.

- Nadamo se, držimo mu palčeve. On je borac koji je 1000 puta pokazao da može da se podigne i kada mu ne ide. Verujemo da će doći do trofeja.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Ne verujem da će se išta promeniti u srpskoj košarci sa ovom medaljom, a voleo bih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flying Squirrel

    11. septembar 2023 | 00:03

    stručnjak koji je u konkurenciji od 32 selekcije zauzeo 33 mesto u kataru

  • Al

    11. septembar 2023 | 00:04

    Jedina taktika je svi na Mitrovica pa kako nam bude,posto od Sms-a i Vlahovica nema leba.

  • kiksi dunđer

    11. septembar 2023 | 00:01

    filozof sa dalekog istoka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA