≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crna Gora u 94. minutu ostala bez pobede: Remi u Litvaniji ide na ruku Srbiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Što se tiče samog meča, sve je viđeno u drugih 45 minuta

  • 4
Fudbalska reprezentacija Crna Gora - Srbija Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa ekipom Litvanije sa 2:2, u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovkav rasplet situacije, itekako ide na ruku fudbalerima Srbije, s bozirom na to da sada Crna Gora ima pet osvojenih bodova, dok Srbija i Mađarska imaju po sedam osvojenih bodova.

Samim tim, Crna Gora je sada na trećem mestu u grupi G, sa pet bodova, dva manje u odnosu na drugoplasiranu Srbiju i prvoplasiranu Mađarsku, koje tek treba da odigraju svoj meč.

Podsetimo, prve dve ekipe iz grupe, izboriće plasman na Evropsko prvenstvo 2024.  godine. Što se tiče samog meča, sve je viđeno u drugih 45 minuta.

Nije bilo previše uzbuđenja tokom prvog poluvremena, nešto konkretnija je bila Crna Gora, ali bez prave ozbiljne prilike za pogodak, dok je sa druge strane, Litvanija tražila svoju šansu posle kontra napada.

Ipak, na pauzu se otišlo mirnih mreža. U nastavku je viđena znatno drugačija situacija, s obzirom na to da su Crnogorci krenuli dosta ofanzivnije, ali je i Litvanija takođe "otvorila" svoje "karte".

Uspela je Crna Gora prva da zatrese mrežu u 57. minutu preko nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Nikole Krstovića, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Do vođstva su na kraju prvi stigli Litvanci, i to u 71. minutu preko Gitisa Paulauskasa. Nije dugo trajala radost domaćih, jer je svega sedam minuta kasnije, Krstović pogodio posle asistencije Marušića, te tako izjednačio rezultat.

I baš onda kada je delovalo da će ekipe podeliti bodove, usledila je prava ludnica. Igrao se 89. minut, kada je nakon gužve pred golom Litvanije, Stefan Savić iskoristo pas Jovetića, i samo postavio nogu i sproveo loptu u mrežu, za vođstvo svoje ekipe.

Delovalo je u tim momentima da bi Crna Gora mogla da pokupi ceo "plen" u Kaunasu, ali je u četvrtom minutu nadoknade viđeno novo uzbuđenje.

Oduzeli su loptu Litvanci pred šesnaestercom gostiju, Lasickas je požrtvovano reagovao, a onda je Fedor Cernič maestralnim udarcem sa dvadesetak metara uz levu stativu doneo izjednačenje Litvancima, i ispostavilo se, postavio konačnih 2:2.

Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da Srbija u narednom kolu igra upravo protiv Litvanije u Kaunasu.

(Telegraf.rs)

Video: Crnogorci prozivali Srbe pesmom Jadranke Barjaktarović: Da li će se ikad sresti, Srbija i Crna Gora?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA