Tadić o svom 100. meču za Srbiju: "Iskreno, ne znači mi ništa! Imam gorak ukus kada su nastupi u pitanju"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Zanimljiv odgovor kapitena

Kao i selektor Dragan Stojković Piksi, tako je i kapiten Srbije Dušan Tadić najavio utakmicu da Mađarskom u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Novi igrač Fenerbahčea se najpre osvrnuo na trenutnu situaciju na tabeli, gde su Srbija i Mađarska na prvom mestu.

- Kad smo videli grupe, znali smo da smo mi i Mađari glavni favoriti. Stanje grupe je nekako očekivano. Mi uvek želimo da pobeđujemo i da imamo maksimalan broj bodova. Nekad je moguće, nekad ne. Najbitnije je da se posle toliko godina plasiramo na EP. Ovo je samo jedna prepreka ka tome i žarko želimo da ostvarimo taj rezultat - rekao je Tadić i dodao:

- Igrali smo s njima ranije u LN. Kod nas su oni bili za nijansu bolji jer smo im prepustili inicijativu. Ne mogu da se setim rezultata, ali su pobedili. Tamo kod njih im nismo prepustili inicijativu, preuzeli smo kontrolu i dominirali smo. Generalno, otkako je Stojković došao mi smo se pitali i kontrolisali meč. Mislim da će to da bude neki ključ, slični smo što se tiče igračkog kadra.

Zanimljivo, Tadić bi protiv Litvanije trebalo da odigra svoj 100. meč u nacionalnom timu, a na pitanje šta mu to znači rekao je:

- Iskreno, ne znači mi ništa! Lepo je kad imaš određeni broj nastupa, ali u prošlosti šta se dešavalo zbog nastupa ostao mi je gorak utisak u ustima i nekako mislim da nije bitno koliko imaš nastupa nego šta si ostavio iza sebe. Koliko si pomogao, dao golova i namestio, značajno uradio, išao na EP i SP... A recimo Slaviša Jokanovića ima 50, a sve je igrao. Lepo jeste, ali nije preterano značajno. Bitno je šta ostaviš iza sebe. Lepo jeste, ali nije preterano značajno.

Dotakao se tadić i najboljih mađarskih igrača.

- Mimoišao sam se sa Atilom Salajem, bili smo tamo u Fenerbahčeu jedno dve nedelje zajedno. Izuzetan momak, jako dobar igrač, ostavio je lep trag u Feneru i svima je bilo krivo što je napustio klub. Drago mi je da ću ga sutra videti i igrati protiv njega. Soboslaj je napravio odličan transfer, ubeđen sam da će još više da napreduje u igri i to je dobo i za njega i za mađarski fudbal.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M01

    6. septembar 2023 | 16:00

    Ko je gospodin, gospodin ostaje zauvijek..Bravo Dusane 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA