Ovakva Zvezda je slaba za Ligu šampiona: Crveno-beli slavili protiv Novog Pazara uz penal i dosta muke

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.

Dosta muke su imali crveno-beli

Fudbaleri Crvene zvezde nisu baš zablistali na proslavi rođendana Marakane, gde su slavili protiv Novog Pazara sa 2:1, a gde su se veoma, veoma namučili da dođu do trijumfa, iako su imali vođstvo od 2. minuta meča. Golove za Zvezdu su postigli Aleksandar Dragović i Gelor Kanga, dok je Saša Jovanović bio precizan na drugoj strani.

Crvena zvezda je bila veliki favorit pred ovaj meč, što je ruku na srce i pokazala od prvog minuta. Otkako su krenuli s centra, oni su počeli da pritiskaju protivnika, da vrše veoma visok presing i to je urodilo plodom, pošto u prvoj trećini utakmice, Novi Pazar nije prešao ni centar.

Zvezda je iskoristila to, imala je šansu za šansom, mogla je da povede već od 2. minuta, ali je tada golman Novog Pazara bio odličan. Ipak, igrao se 8. minut kada je Aleksandar Dragović dao gol za 1:0 i za delirijum Delija na Marakani.

Nastavila je Zvezda potom da pritiska, da muči i "davi" rivala, ređali su šanse, ali bez realizacije.

FK Crvena zvezda - FK Novi Pazar Foto: MN Press/Marko Metlaš

Počelo je i drugo poluvreme, a tada se i Novi Pazar malo probudio. Počeli su sada i gosti da napadaju, ali nisu došli do gola.

Crvena zvezda je iz jednog od mnogobrojnih napada došla i do penala, koji je načinjen na Stefanu Mitroviću, kada je sudija morao da gleda VAR. Loptu je tada uzeo Gelor Kanga, igrao se 77. minut meča, a Gabonac je bio siguran.

Tada je Zvezda pomislila i da je sve gotovo, međutim, Novi Pazar je krenuo s centra, Saša Jovanović je iskoristio nepažnju odbrane i postigao je gol za 2:1, čime je uneo nervozu.

Nervoza kod Crvene zvezde je mogla da ima i mnogo deblji kraj, pošto je i Mitar Ergelaš imao priliku u 85. minutu susreta, kada je šutirao pored gola Omrija Glazera.

Na kraju, Zvezda je došla do pobede, ali ukoliko se uzme u obzir i to da je u prethodnom kolu došao poraz od Voždovca, moraće Zvezda mnogo toga da popravi pred okršaje u Ligi šampiona protiv timova poput Mančester sitija i Lajpciga.

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1

Crvena zvezda: Glazer - Dragović, Mijailović, Rodić - Bukari, Mitrović - Kangva, Stamenić - Lučić - Olajinka, Kraso.

Novi Pazar: Mirković - Andrić, Azemović, Sise, Anan - Ergelaš, Momčilović, Čirjak, Adešina - Obradović, Karaklajić.

TOK MEČA UŽIVO:

86' - Kakva šansa za Ergelaša, mogao je Novi Pazar do izjednačenja!

77' - Odmah smanjuje Novi Pazar preko Saše Jovanovića koji postiže gol!

77' - Proverava sudija VAR sada zbog Mitrovića i da li ima elemenata za kazneni udarac. I bio je to penal, Kanga je s penala postigao gol!

61' - Ogromna prilika! Piter Olajinka je ostao oči u oči sa gomanom Mirkovićem, pokušao je da ga prebaci, ali je golman Novog Pazara još bolje odbranio.

56' - Dobra prilika za Crvenu zvezdu! Stefan Mitrović je uzeo loptu, napravio je nekoliko driblinga i šutirao je, potom je lopta iz odbitka došla do Osmana Bukarija, on je centrirao, ali je Mirković dobro odbranio.

52' - Prekinut je meč zbog bakljade Delija na stadionu, ali je brzo nastavljen.

46' - Startovalo je drugo poluvreme na Marakani!

POLUVREME

45' - Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi sa 1:0!

41' - Odmah velika šansa na drugoj strani. Žan Filip Kraso je lepim driblingom izbacio čuvara, ali je šutirao preko gola potom.

40' - Evo i prve polu-prilike za Novi Pazar. Uputio je centaršut jedan fudbaler gostiju sa centra igrališa, ali je izraelski golman veoma lako odbranio. Potom je Adešina mogao da ide ka golu, oduzeo je loptu, ali nije uspeo da ouva snagu za završnicu.

27' - Stativa Zvezde! Crveno-beli ne prestaju s napadima, Novi Pazar se oseća kao drugoligaška ekipa u ovim momentima, jer, gol Glazera nisu ni pogledali kako treba u prvih pola sata igre.

FK Crvena zvezda - FK Novi Pazar Foto: MN Press/Marko Metlaš

13' - Nastavila je Zvezda sa svojim presingom, ne dopuštaju Pazarcima da pređu polovinu terena, dok se ređa i prilika za prilikom pred golom Mirkovića. Sada je priliku imao i Piter Olajinka, ali je pokušaj osujećen nakon što Lučić nije mogao da zahvati loptu.

8' - Goooool! Povela je Zvezda preko Aleksandra Dragovića. Kraso je centrirao, napravila se gužva, a Dragović je došao do lopte i lako ju je poslao u mrežu.

6' - Nova prilika za Zvezdu! Mogli su crveno-beli do vođstva posle kornera Krasoa, ali je odbranio golman.

2' - Evo i prvog pokušaja na meču, Zvezda je presingom naterala na grešku Novi Pazar, Žan Filip Kraso je dobio loptu, šutirao je, ali je otišla mnogo dalko od gola. Odmah u nastavku dolazi do velike prilike Kangva, ali promašio je čisti zicer!

1' - Startovao je meč na Marakani!

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde su protekle nedelje poraženi od Voždovca sa 3:2 u Superligi Srbije, te zbog toga i traže "oprost" od svojih navijača na svom terenu, gde će im rival u novom, petom kolu, biti Novi Pazar.

Novi Pazar možda stiže u Beograd u najnezgodnijem mogućem terminu, pošto Crvena zvezda takođe slavi i rođendan Marakane, a i potreban je "restart" zbog činjenice da su na "Krovu" doživeli veoma neugodan poraz od Voždovca.

Svestan je Barak Bahar da taj poraz od Voždovca nije trebalo, niti je smeo da se dogodi, pa će sada u najjačem mogućem sastavu da napadne Novi Pazar.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. septembar 2023 | 21:54

    Ako nekome do danas nije bilo jasno, sada je očigledno: ovo što Zvezda igra ne daje rezultat. Ne vidi se ideja,nema organizatora,niti je odbrana dobra. Kako sa tri spora štopera? Bez centarfora, bez zadnjeg veznog koji bi počinjao napade. Tužno. Zar je moguće da to niko ne vidi. Ili niko ne sme da kaže.

  • Istina

    2. septembar 2023 | 22:03

    Ovo ne liči ninašta.KATASTROFA

  • Pfc

    2. septembar 2023 | 22:56

    Da li se ikad desila utakmica ovih crvenih jadnika bez penala, crvenog ili autogola? 🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA