Partizan poražen od Danaca i u Beogradu: Čemerno veče u Humskoj za oproštaj od Evrope

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.

Ukupnim rezultatom 6:0 crno-beli poraženi od Nordsjelanda

Neće Partizan u narednoj sezoni biti učesnik grupne faze Lige konferencije, nije ni zaslužio, jer je u 180 minuta dvomeča sa Nordsjelandom primio čak šest golova, nije postigao nijedan, a stekao se utisak da ne bi zatresao mrežu rivala da se igralo još tri dana. Danci su slavili i u revanšu sa 1:0, golom Ibrahima Osmana, uz to još jednom “sa pola gasa” nadigrali crno-bele, koji su i na svom terenu izgledali nemoćno, sporo, raštimovano...

Jednostavno rečeno: Partizan i Nordsjeland u ovom momentu nisu ista liga, nisu, što bi naš narod rekao, na “istom broju obrtaja”. Da kažemo da su crno-beli parirali nekih desetak minuta u prvom poluvremenu, da su oštećeni za jedanaesterac na 0:0, ali sve preostalo vreme Danci su se igrali u Humskoj kao mačka sa mišem, u toj meri da se sticao utisak da mogu da postignu gol kada god požele, a igrali su u “trećoj brzini”.

U svakom trenutku su imali meč pod kontrolom, bili su brži, za korak bliži svakoj lopti, jači u duelima, maštovitiji u kombinacijama u kojima se jasno video šablon, uigranost i ideja čak i u najtežim situacijama.

U redu, da kažemo da je Partizan izgledao bolje nego li pre sedam dana, kada je uostalom I sve završeno, ali je ponovo bio inferioran u odnosu na rivala, ponovo nekako u grču, nedovoljno agresivan, izuzimajući fanatičnog Kristijana Belića kome se taj segment nikako ne može osporiti, nedovoljno kompaktan i kada napada i kada se brani.

Jednostavno, Danci su lako pronalazili rešenja, ukoliko bi crno-beli izašli u pritisak ili bi pasom iz poslednje linije “pocepali” blok kroz centralni deo ili bi igru usmerili na jedan od bokova, a zatim loptom na krila došli u poziciju da ugroze gol domaćina.

Rekosmo već da sje am početak bio u egala u odnosu snaga, Partizan je jurnuo ka Dancima, kojima je trebalo malo vremena da se saberu i uđu u svoju komfornu zonu, a onda je bilo samo pitanje momenta kada će se u potpunosti nametnuti i postići gol.

U toj uvodnoj fazi crno-beli su imali solidan pokušaj Natha, sa distance, nekoliko smislenih akcija, pa I tu situaciju gde je škotski sudija prevideo jedanaesterac pošto je posle pasa Stojkovića levi bek Frese udario loptu rukom.

Sve posle toga bilo je u znaku Nordsjelanda koji je u nekim momentima izgledao kao tim iz liga petice koji je došao da odradio posao i čini to sa neverovatnom lakoćom. Danci su držali loptu koliko su želeli, širili, skupljali, pa direktnim pasovima na brzonoge napadača probijali blok kao od šale.

U 25. minutu su iz kornera Partizana istrčali kontru preko Osmana, koji je istrčao 80 metara, a potom usamljen šutirao pored gola, da bi četiri minuta kasnije konačno i poveli.

Bio je to 30. minut, akcija iz četiri poteza koju je započeo Nigren, nastavio Antman samo produživši pas za Tverskova koji se pojavio na boku i odigrao iz prve na drugu stativu gde je Nikola Antića posmatrao Ibrahima Osmana kako ulazi ispred njega i pogađa praznu mrežu – 0:1.

Ubrzo je Partizan spasla samo sreća da gosti ne dupliraju prednost, pošto je ovoga puta odbrani umakao Nigren, struštio se ka golu, ali je Aleksandar Jovanović izašao na vreme, skratio ugao i spasao svoj tim. U sledećem napadu je zapretio i Osman, no, sva je sreća da je bio sebičan i šutirao iskosa, inače je imao i daleko bolja rešenja.

Tek u smiraju prvog dela Partizan je zapretio posle greške golmana Nordsjelanda Andreasa Hansena čije slabo “boksovanje” je iskorisrio Marković, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da se ispravi i odbrani taj udarac.

Na poluvremenu igrači crno-belih su ispraćeni zvižducima, a samo je Kristijan Belić dobio ovacije sa tribina...

Duljaj je tokom odmora izvršio dv korekcije, u svlačionici su ostali Natho i Menig, dok su priliku dobili Gajas Zahid i mladi Nemanja Trifunović. Ništa to nije promenilo u odnosu snaga, igrači crno-belih su najčešće izgledali kao da su u “ševi” protivnika, sa loptom su se susretali samo kada bi je Danci izgubili, a oni čak nisu ni zapinjali, igrali su onoliko koliko im je bilo potrebno, Kao na treningu.

Nekako su crno-beli i dolazili do kaznenog prostora, doduše sporadično, no, odatle ni makac, pa je pas uglavnom išao unazad što je svojski nerviralo publiku na tribinama. Posle 15-tak minuta Duljaj je izvršio još dve izmene, poslao na teren Kalulula i Šćekića, ubrzo i Nemanju Nikolića, pokušavajući da promeni ritam i dođe bar do jedne prave prilike.

Upravo ju je pripremio Nikolić, koji je posle akcije sa Stojkovićem, pasom preko odbrane proigrao Kalulua, čiji lob je bio veoma dobar, ali zamalo neprecizan, iako je golman gostiju već bio savladan. Nekoliko minuta kasnije priliku je imao i Belić, posle udarca iz drugog plana, međutim, Nordjeland se i tada odbranio blokom u poslednjem trenutku.

U poslednjih desetak minuta Partizan je igrao sa igračem manje, pošto je Nemanja Nikolić prvo dobio žuti, a onda i crveni karton pošto je udario laktom u glavu Dorgelasa, koji posle toga nije uspeo da nastavi utakmicu. Sem što je bilo neprotrebno, jer je sve odavno bilo gotovo, još u Danskoj, nije to detalj koji je presudio bilo šta, crno-beli su jednostavno razbijeni u paramparčad i mogu da budu srećni što se dvomeč sa Nordsjeladnom nije završio “rukomentim” rezultatom...

(Telegraf.rs)

Video: Navijači šetaju od Terazija do stadiona, imaju samo jedan cilj: Počeo protest Grobara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJA

    31. avgust 2023 | 21:42

    GROBARI ZASTO PROTIV OVIH NEPOZNATIH IGRATE SKLANJALICU?😘

  • Miki

    31. avgust 2023 | 20:57

    Vise navijaca gleda cukarcki nego patlidzan

  • el pistolero

    31. avgust 2023 | 21:15

    partizan igra da sacuva 5 golova minusa iz prve utakmice, svi na svoju polovinu😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA