Eraković: "Ne znam nijednog srbina koji ne voli Rusiju"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Priznao je srpski reprezentativac da nije imao dilemu kada je dobio poziv Zenita

Doksorašnji defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković dao je jedan intervju za ruski "Sport Ekspres", gde je govorio o odluci da pređe u Zenit - iako je tamošnji fudbal trenutno u izolaciji!

Eraković je u julu  prešao u redove Zenita za sedam miliona evra i na pitanje kakvo je mišljenje Srba o ruskom fudbalu rekao je:

- Ne znam nijednog Srbina koji ne voli Rusiju. Mislim da je ruska liga jača od srpske. Ovde je sve na višem nivou nego u mojoj domovini. Svak tim u Rusiji ima svoj stadion. Ovde ima dosta jakih timova, nema lakih pobeda. Svaka utakmica je poprilično teška.

Rusije ne interesovalo i to da li je izolacija sprečavala Erakovića da dođe u Sankt Peterburg, pogotovo što Zvezda igra Ligu šampiona.

- Bio sam siguran u svoj izbor, a čim sam dobio ponudu od Zenita, odmah sam odlučio da se preselim ovde. Želeo sam da se okušam u jačoj ligi i siguran sam da je to bila ispravna odluka. Zenit je veliki klub. U  Evropi se uvek čuje o njemu i u današnjim uslovima, pa nisam razmišljao o tome. Plus, upravo sam stigao u Rusiju. Za sada ne vidim razloga da razmišljam o dalekoj budućnosti, jer se nadam da ću mnogo godina provesti u Sankt Peterburgu. Sada sam potpuno fokusiran na Zenit.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cyxx

    26. avgust 2023 | 09:51

    Zasto si ubeđen da bilo koji rus voli Srbiju?

  • eNL

    26. avgust 2023 | 09:15

    ja vala volim Ruskinje 😃

  • Zoran

    26. avgust 2023 | 09:46

    Za mene voleti Rusiju ne znači voleti Putina. Jer za ovo što je uradio Ukrajini za mene je pao zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA