≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve što bi trebalo da znate o revanš meču Partizan - Sabah: Bitka za jesen u Evropi protiv tradicije

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crno-beli nikada nisu uspeli da nadoknade i prođu dalje kada su izgubili prvi meč 2:0

  • 13
FK Partizan Foto: MN Press

Težak zadatak, da ne kažemo nemoguća misija, je pred igračima Partizana u revanšu protiv azerbejdžanskog Sabaha.

Crno-beli su izgubili u prvom meču u Bakuu 2:0 i ukoliko žele da se plasiraju u plej-of za Ligu konferencija i izbore grupnu fazu evropskog takmičenja naredne jeseni, moraće da trijumfuju sa 3 gola razlike ili da nadoknade 2 gola minusa i potom kroz produžetke trijumfuju na penale.

U svakom slučaju deluje dosta teško, nešto što Partizan nikada nije uradio u svojoj istoriji, ali i tradicije postoje da bi se rušile. Dešavali su se i veći preokreti u fudbalu.

Međutim, ono što svakako nije do sada dalo povoda za optimizam jesu igre Partizana u uvodnim mečevima sezone, počevši od tog u Bakuu, kada jednostavno nisu postojali na terenu i bili pregaženi od azerbejdžanskog tima, te su ih odbrane golmana Jovanovića spasila ubedljivog poraza, ali i potom ni izdanje protiv Radničkog iz Niša na stadionu u Humskoj nije baš izgledalo kako valja uprkos pobedi.

Ipak, ulog u ovom susretu je veliki, crno-beli bi mogli da inkasiraju određenu svotu, mogli bi da donesu bodove srpskom fudbalu na lestvici pošto ovog leta nismo osvojili još nijedan jedini bod.

Sve što bi trebalo da znate o ovom susretu vas čeka u redovima niže.

Igor Duljaj Foto: MN Press

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmicu Partizan Sabah moći ćete da gledate u direktnom TV prenosu na kanalima RTS 1 i Arena sport premium 1. Utakmica na stadionu u Humskoj počinje u 21h.

Ko sudi?

Glavni arbitar na meču biće Bartoš Frankovski iz Poljske i već je jednom boravio u Srbiji, doduše na drugom stadionu. Poljak je bio glavni sudija na meču Crvena zvezda - Kairat pre 8 godina koji su crveno-beli izgubili 2:0. Partizanu nikada nije sudio.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Već smo govorili o tome da Partizan nije blistao od početka sezone, ako ne računamo utakmicu u Novom Sadu protiv Vojvodine. Poslednja dva meča su bila upravo protiv Sabaha i Radničkog iz Niša. Kao što smo naveli, u Bakuu se nisu videli na terenu pored poletnih igrača domaćeg tima, dok su protiv Radničkog iz Niša gubili tokom većeg dela utakmice i tek napravili preokret u poslednjih 10 minuta golovima Natha iz penala i Severine iz slobodnog udarca.

Ksander Severina, FK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Ekipa Sabaha proteklog vikenda nije igrala meč u domaćem prvenstvu kako bi se što bolje odmorila i pripremila za revanš u Srbiji.

Kako možete doći do karata?

U Humskoj se nadaju da za razliku od meča protiv Radničkog proteklog vikenda, ovog puta najvatrenije pristalice Partizana - Grobari sa južne tribine, neće bojkotovati i da će doći da podrže Duljaja i ekipu, baš kao što su to recimo učinili na gostovanju u Novom Sadu.

Prema saznanjima "Telegrafa" na dan utakmice d0 11h ujutru prodato je već 10.000 karata. Cena karte za meč je simboličnih 299 dinara za sve sektore na tribinama. Takođe, svi koji su kupili kartu za meč protiv Radničkog iz Niša prošle nedelje, moći će sa tom kartom da uđu i na ovu utakmicu.

Tu je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u Nišu i svi koji su dali krv u tom gradu dobili su besplatne karte za ovaj meč.

Jedan od onih koji će biti na tribinama jeste i bivši igrač i miljenik Grobara Leonardo, koji je u sredu stigao u Beograd kako bi pružio podršku nekadašnjem klubu.

Leonardo u Humskoj Foto: FK Partizan

Šta kažu kladionice?

Što se tiče šansama koje kladionice daju, ipak je Partizan favorit, makar za pobedu. Kvota na pobedu crno-belih se kreće između 1,75 do 1,80, dok je kvota na pobedu Sabaha između 5,00 i 5,40. Na nerešeno je 3,80.

Kada je reč o tome koja ekipa će proći u plej-of, "bukmejkeri" ipak daju veću šansu Azerbejdžancima pošto je kvota na njih tek 1,30, dok je na Partizan 3,65.

Reč trenera?

Igor Duljaj (Partizan)

- Bilo je sve loše, sve suprotno od onoga kako smo nastupili na onoj utakmici. Rekao sam da smo razočarali navijače, rekli smo i da nećemo da pričamo o tom meču jer imamo bitan meč protiv Radničkog iz Niša. Ono što tražim od svojih igrača, jeste da budemo agresivni od starta, da stavimo do znanja protivniku, bez obzira što imamo respekt, da ćemo pred svojim navijačima krenuti agresivno od starta. Moramo da budemo strpljivi, kao protiv Radničkog, gde smo dali dva gola u kratkom vremenskom razmaku. Ne nadam se, nego verujem da će igrači pocepati ovaj teren koji je nov napravljen, pa neka ga ponovo prave.

Murad Musajev (Sabah)

Pre nedelju dana videli smo ofanzivnu igru oba tima, očekujem da će tako biti i u revanšu. Partizan igra kod kuće, ima dobar tim i trenera, moraće da napada. Bez obzira na to, Sabah se nikoga ne boji, igraćemo hrabro od početka susreta. Ne očekujem da će nam Partizan dozvoliti da prvi postignemo gol i diktiramo tempo. Najvažnije za našu ekipu je da odigramo disciplinovano i ka protivničkom golu. Prošle sezone primili smo mnogo golova, ali ne želimo da se oslanjamo na odbranu. Sigurno će na to računati i protivnik, pa ćemo videti ko će prvi doći do gola.

Očekivane postave?

Za Igora Duljaja je dobro što nema povređene igrače, ali svakako se očekuje da napravi dve promene u timu u odnosu na prvi meč. Umesto Kalulua će na teren od prvog minuta Natho, dok će umesto desnog beka Aleksandra Filipovića na terenu biti Aranđel Stojković.

Partizan: Jovanović - Antić, Marković, Ilić, Stojković - Kanute, Belić - Natho, Menig, Severina - Saldanja.

Sabah: Imanov - Sejdijev, Hadudi, Šakla, Letić - Kristijan, Isajev, Til - Margarita, Apeh, A. Nurijev.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koji je savet Tumbaković dao Duljaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koga

    17. avgust 2023 | 12:32

    ovo u Srbiji interesuje osim 4-5 % franjevaca,tuđmanovih unuka,dece i unuka vojnih lica,bozadžija,burekdžija,šibicara ?

  • Breaking news

    17. avgust 2023 | 13:08

    Važno priopćenje: Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu poziva sve franjevce da prisustvuju tekmi našeg kluba kojeg je osnovao naš poglavnik Franjo Tuđman.Svatko ko bu došel dobija šahovnicu i kašetu vazelina,duga je sezona.

  • GP

    17. avgust 2023 | 12:38

    Bolje da igraju kup Fadilja Vokrija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA