Dembele spasio Barselonu: Odbio da aktivira klauzulu, klub će "pristojno" zaraditi na njemu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Francuz je pre šest godina došao u Barsu i bio predstavljen kao "Novi Nejmar"

Od Osmana Dembelea se u Barseloni mnogo očekivalo. Kada je u leto 2017. godine stavio paraf na ugovor sa katalonskim klubom bio je predstavljen kao "Novi Nejmar". 

Njegov bivši klub, Borusija Dortmund je na ime obeštećenja dobio 135 miliona evra, a sam fudbaler time postao najskuplji igrač u istoriji Barselone.

Ipak, njegov boravak na "Kamp Nou" nije bio sjajan - ubrzo se priključio Kutinju, Pjaniću, Grizmanu, koji važe za skupe promašaje.

Odigrao je 185 utakmica, uz 43 pogotka i 40 asistencija, što je vrlo skroman učinak u odnosu na to koliko je plaćen.

Sada je mogao da ode u PSŽ za "samo" 50 miliona evra. "Samo", jer ako se uzme u obzir da je plaćen 135 miliona evra, ovo je zaista skromna suma.

Barselona - Real Sosijedad Foto: Tanjug/AP

U njegovom ugovoru postojala je klauzula da do 31. jula može da ode u bilo koji klub koji za njega ponudi 50 miliona, što su Parižani želeli da iskoriste, ali ne i sam fudbaler. Da jeste taj novac bi bio podeljen na ravne časti pa bi sam fudbaler uzeo svojih 25 miliona,

Ipak, u svemu tome Dembele je povukao gospodski potez. Nije želeo da ode pod navedenim uslovima, ostao je i prvog dana avgusta u klubu, koji će sada moći da zaradi značajno više novca na njegovom transferu. Tačnije, verovatno će svih 50 miliona završiti u Barseloni.

(Telegraf.rs)

Video: Navijačke tenzije u Barseloni zbog gradskog derbija: Baklje, dim i ultrasi bez maski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    1. avgust 2023 | 17:42

    Koji crni Sunovrat Karijere kad Dembele prečazinu Mocni PSG za 50 miliona Evra. A mi najskupljeg Srbina u istoriji imamo Vlahovica koji kosta jedva 40-50 miliona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA