IMT i Srbija imaju fudbalsko čudo: Luković (17) postao jedan od najmlađih strelaca u Superligi

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Poprilično dinamičan početak Superlige

Superliga Srbije je i zvanično počela utakmicama između Čukaričkog i Radničkog iz Niša, kao i Spartaka iz Suboticei IMT-a. Najbolji fudbal u našoj zemlji se vratio, a samo je 15 minuta bilo dovoljno da se vidi i prvi gol, koji će ostati upamćen po mnogo toga.

Čukarički je bio taj koji je mogao da dođe do prvog gola u novoj sezoni, imao je priliku Stefan Tomović sa jedanaesterca, ali je taj udarac zaustavio Dimitrije Stevanović 18 - godišnji golman Radničkog iz Niša. Međutim, njegov kolega iz Subotice nije bio uspešan.

Takođe, na utakmici Spartaka i IMT-a je dosuđen penal u uvodnim trenucima utakmice, igrao se 13. minut, kada je VAR morao da reaguje. Proverio je glavni arbitar Ostračanin i pokazao je na belu tačku.

Loptu je uzeo Miloš Luković, 17-godišnje čudo od deteta iz IMT-a i najbolji strelac kluba iz prethodne sezone. Hladnokrvno je izveo jedanaesterac i rutinski je savladao Filipa Manojlovića, čime je postao jedan od najmlađih fudbalera koji su ikad zatresli mrežu u Superligi Srbije.

Inače, Luković je tokom prethodne sezone postigao čak 15 golova u Prvoj ligi Srbije, zbog čega su ga tražili i brojni velikani, poput Mančester sitija, HSV-a... Više o tome možete pogledati u videu ispod, dok na vrhu teksta možete videti i jubilarni gol u ovogodišnjoj sezoni Superlige Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Gde bi biser srpskog fudbala voleo da nastavi karijeru i šta misli o Zvezdi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo polako

    29. jul 2023 | 19:50

    fss će od njega da naoravi trećeligaša u roku od 5 godina. isto kao omldinske svetske šampione sa novog zelanda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA