"Možda bih i ja plivao do Arabije da sam dobio ponudu kao Sergej": Dragović nam otkrio i zašto se ošišao

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Kapiten Crvene zvezde je ispričao i protiv koga bi voleo da igra u Ligi šampiona

Crvena zvezda je ovog leta dobila novog kapitena. Iskusni Aleksandar Dragović je dobio traku oko ruke posle odlaska Milana Borjana i očekuje se da bude vođa novog tima koji je selektirao novi trener Barak Bahar.

U razgovoru za "Telegraf" defanzivac crveno-belih je pričao o novom treneru, sjajnoj formi u kojoj je ekipa bila tokom priprema, a osvrnuli smo se i na potrese na fudbalskom tržištu izazvane basnoslovnim transferima koje su napravili klubovi iz Saudijske Arabije.

  • Aleksandre, da se osvrnemo na meč protiv Fiorentine, niste igrali, ali ste gledali sa strane i kako je vama sve to delovalo, onako malo stručnije da nam kažete?

- Da kažem da smo odigrali loše?! Fenomenalno smo izgledali, pogotovo prvo poluvreme. Moglo je da bude čak 7:0 ili 7:1, Omri je odbranio dva puta fenomenalno. Nema šta da se kaže, samo da nastavimo. Možda ove dve tri šanse što je imala Fiorentina, ako mogu neku manu da nađem.

  • Da li ste očekivali da već sada izgledate tako dobro na terenu?

- Nisam, iskren da budem. I u Rusiji smo izgledali dobro. Moramo malo da pazimo, jer i Fiorentina je tek 10 ili 14 dana na pripremama. Imali su dve prijateljske utakmice, ne znam koliko tačno, tek su na početku priprema. Mi smo fizički bili jači. Ali opet 5:0 da izgubiš kao Fiorentina, ne bi smelo da se desi. Odigrali smo fenomenalno i daj Bože da nastavimo tako dalje. To su prijateljske utakmice, bitno je sada u nedelju.

Aleksandar Dragović Foto: MN Press
  • Zvezda igra drugačije nego prethodnih sezona, drukčiji stil igre, šta je to što je trener Barak Bahar doneo novo i šta zahteva od vas?

- Svi su videli da igramo taj presing i očigledno nam to leži i prija. Dajemo mnogo golova, kreiramo mnogo šansi. Nadam se da ćemo tako da nastavimo i protiv Vojvodine.

  • Koliko je uticalo na vas što se dobili kapitensku traku i da li osećate dodatni pritisak zbog toga?

- Jeste mi čast, ali ja gledam to drugačije. Ako hoćemo da imamo uspeh cele godine moramo da budemo ekipa od ovih 27-30 igrača, nebitno ko je kapiten. Ja samo izlazim prvi na teren. Svako mora da da svoje na terenu i van terena, na treninzima. Moramo da budemo ekipa.

  • Da li ste zbog kapitenske trake promenili imidž i ošišali dugu kosu, da budete ozbiljniji?

- Nije. Već duže vreme sam razmišljao. Protiv Fenerbahčea mi je dva puta ispadala gumica i tu sam se bio iznervirao i rekao sam da je to znak da promenim frizuru.

Aleksandar Dragović Foto: MN Press
  • Imate li neke želje za žreb Lige šampiona sa kim da budete u grupi?

- Voleo bih Real Madrid zbog Alabe. Jednom sam igrao protiv njega kada je bio u Bajernu, a ja u Bazelu. Kući sam pobedio 1:0, a u Minhenu 7:0 izgubio, tako da moram da igram protiv njega.

  • Znate se iz reprezentacije, da li se čujete i da li ste ga zvali možda da dođe na neku Zvezdinu utakmicu kada bude imao vremena?

- Imao i on mnogo obaveza, ima decu, tako da nije realno da dođe na dan da odgleda utakmicu. Ali čujemo se jednom mesečno. Voleo bih da igram opet protiv njega.

  • Zvezda je dovela dosta novih igrača, ali su vrlo brzo se prilagodili, da li ste očekivali to?

- To je fudbal. Danas si tu, sutra tamo. Moram da pazim malo šta kažem, ali i prošle sezone smo izgledali na početku vrlo dobro, ali smo ispali od Makabija i otišlo je u kontra smeru. Moramo da pazimo, da učimo svakog dana, da napredujemo.

Aleksandar Dragović Foto: MN Press
  • Šta mislite o svemu što je Saudijska Arabija uradila ovog leta na fudbalskom tržištu sa transferima silnih evropskih zvezda?

- Ja ih razumem. Ko bi odbio te ponude koje su dobili. Da se ne lažemo, i vi biste isto plivali do Saudijske Arabije ako bi dobili takvu ponudu. Tako da razumem igrače. To je deo života. Kristijano je krenuo i sad svi idu.

  • Ali vi ste recimo drugačiji primer, vi ste došli u svoj voljeni klub?

- Ne kažem sad, možda da sam ja dobio tu ponudu što je dobio Sergej (Milinković Savić prim. aut.) možda bih i ja plivao do Saudijske Arabije, da budem iskren. Nisam dobio tu ponudu i ne razmišljam o tome.

  • Ipak, da li vam se čini kao da se usled tolikog novca izgubila sportska ambicija kod samih fudbalera?

- Jeste, ali moram da priznam, i vi biste verovatno otišli tamo ako biste dobili ponudu da budete novinar za 20 miliona godišnje u Saudijskoj Arabiji. Mora tako da se gleda.

(Telegraf.rs)

Video: Glazer o Borjanu, Nathu: Niko ne može da mu oduzme ono što je uradio, Bibars mi pomogao da se uselim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA