Pas spasio Zrinjski bruke, Mostarci na penale iščupali 2. kolo: Bivši Baharov klub zamalo da kiksne

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Osam timova je ove večeri obezbedilo plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Zrinjski je sprečio debakl u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ili bolje reći pas ih je spasao prerane eliminacije. Šampion BiH je izbacio jermenski Urartua posle boljeg izvođenja penala. Posle 90 minuta bilo je 2:1 za goste, a posle 2 produžetka bilo je 3:2 za goste, pa zbog pobede Zrinjskog u prvom meču u Jermeniji (0:1) odlučivali su penali posle kojih je bilo 5:3.

Počelo je sjajno za domaćina jer je u 27. minutu Nemanja Bilbija doveo u vođstvo domaćina i činilo se da sigurno gaze ka drugom kolu.

Međutim, u finišu meča Jermeni prave preokret. Najpre je Gregorjan izjednačio u 74. minutu , a potom je isti igrač sa "bele tačke" u prvom minutu sudijske nadoknade izborio produžetak.

Imali su domaći sreće u 78. minutu kada ih je pas spasio da možda budu eliminisani već posle 90 minuta igre u revanšu. Kuče je utrčalo na teren i prekinulo otvoreni kontranapad jermenskog tima koji je sudija morao da prekine.

Kiš je već na startu produžetka posle još jednog penala na meču izjednačio na 2:2, ali u trećem minutu nadoknade prvog produžetka ponovo šok za sve na stadionu Pod Bijelim brijegom. Maksimenko vraća vođstvo na stranu Jermena i taj rezultat donosi penale.

U penal ruletu samo je Zlomislić promašio u ekipi Zrinjskog, dok su gosti promašili i u četvrtoj i u petoj seriji za opštu radost na tribinama.

Iz daljih kvalifikacija je eliminisana iz makedonska Struga porazom na svom terenu od Žalgirisa 2:1.

Tragičar meča bio je srpski internacionalac Sava Radić koji je pogodio sopstvenu mrežu u 84. minutu.

Makabi iz Haife, bivši tim trenera Crvene zvezde Baraka Bahara, uspeo je da izbegne bruku na domaćem terenu protiv malteškog Hamruna. Izraelski prvak je preokretom u drugom poluvremenu sprečio poraz i pobedio 2:1.

Ipak, tu se nije postavljalo pitanje ko će dalje jer su u prvom meču na Malti slavili 4:0.

U 2. kolo su plasman izborili i Šerif iz Tiraspolja pobedom nad Farulom 3:0, BATE Borisov koji je savladao albanski Partizani 2:0, kao i poljski Rakov, za koji brani potencijalni reprezentativac Srbije Vladan Kovačević.

Šampion Poljske je u revanšu pobedio Floru iz Estonije 3:0, nakon što je u prvom meču trijumfovao 1:0.

(Telegraf.rs)

Video: Stanković o Mihajloviću, Zvezdi, "pogibiji" u Sampdoriji...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pionir

    18. jul 2023 | 23:56

    Bas bruke, vodili 2:0 sa ukupnim rezultatom i doveli se u sramotu sa osrednjim klubom. Jos kad citam neke navijace koji pisu da nije Zrinjskog nebi se culo za Bosnu. Idioti nepismeni BiH postoji dugo i postojace a fasisti koji misle drugacije, dozivjece pusionu kao u 2 sv ratu sto su. Ce vidimo ko ce Bosnu da unisti.Hitlerove marionete, nikad se necete oprat od izdaje naroda Yuge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA