Piksi posle muke sa Jordanom: "Joveljić starter protiv Bugarske, igrači nisu hteli da se pomire sa porazom"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 15

Nastavio je Piksi sa pohvalama na račun napadača Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je nakon spasavanja i preokreta protiv Jordana u prijateljskoj utakmici da Orlovi nisu hteli da pretrpe poraz u Beču, a onda je i otkrio da dvostruki strelac Dejan Joveljić može da očekuje minute od starta u kvalifikacionom meču protiv Bugarske u utorak.

- Nešto što smo očekivali, dobar ambijent, lepa utakmica, preokreti i maestralan Joveljić. Da li to znači da će biti starter u Bugarskoj? Da. Mi smo podelili minute, izmene u nastavku su donele potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. Onog momenta kada smo odlučili da pobedimo utakmicu, mi smo pobedili. Igrači nisu hteli da se pomire sa činjenicom da izgube utakmice, p0kazali su karakter, nisu želeli da prihvate poraz i kvalitet je došao do izražaja.

Nastavio je Piksi sa pohvalama na račun Joveljića.

Joveljić? Vidi se da je u takmičarskoj formi, ima fenomenalan osećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane, treći gol je zaista maestrala u stilu najvećih golgetera današnjice. Na kraju nismo želeli da pošaljemo navijače kući nezadovoljne, zaslužili su da vide pobedničku Srbiju.

Pohvalio je i reakciju Strahinje Erakovića koji je postigao prvenac i doveo Srbiju u vođstvo u sedmom minutu.

Fenomenalno se snašao na drugoj stativi, zakucao je loptu u mrežu. Nismo navikli da defanzivci često postižu golove, ali pokazao je osećaj, našao se na drugoj stativi i postigao je gol. Ponavljam, sve ovo je za nas dodatno samopouzdanje za ono što nas očekuje u Bugarskoj. Navijačima hvala, bili su fenomenalni, zaslužili su ovu pobedu. Ovu stranicu zatvaramo i okrećemo se Bugarskoj. Sutra ćemo gledati njihov meč sa Litvanijom, ali fokus je sada na Bugarima. U Razgradu će izaći najjači sastav - rekao je selektor Stojković.

(Telegraf.rs)

Video: "Idemo na pobedu, bez obzira što je prijateljska utakmica": Piksi jasan pred prvi meč "Orlova"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    17. jun 2023 | 04:41

    Au bre Piksi,ti si gledao neku drugu utakmicu izgleda...

  • Novak

    17. jun 2023 | 01:46

    Epa Piksi kao da mi nismo gledali utakmicu. Već nam ti prenesi kako su super igrali. Ti kao trener možeš slobodno da kažeš da su protivnici i sa igrom i trčanjem i duplim pasevima bili daleko bolji od Srbije. Piksi naša reprezentacija nema igru nema sposobnost da melje protivnika. Pričati da nisu imali motivaciju je glupost. Živeti ono protiv Portugalije je čista sreća i to poništenog gola u Beogradu(Ronaldo) i našeg zadnjeg minuta za go je rezultat bez igre. Zato menjaju igru da bude igra.

  • arkan

    17. jun 2023 | 07:26

    A kada cemo pobediti prema 0 ? I sebe pogledati u oci i reci da nam je jordan dao 2 gola i sutirao 20x na gol i jedno 12 u okvir gola ? Dzaba Mitro Vlaho i Jovelja kad iza njih nista ne ide kako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA