Saznajemo! Partizan sprema seču: Dva stranca prekobrojna, ali štite ih ugovori

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Crno-beli imaju nameru da se oslobode dvojice stranaca i njihovih plata, onda i angažuju bolja, brža rešenja na poziciji zadnjeg veznog

Pre nekoliko dana Ljubomir Fejsa se oprostio od dresa Partizana, a ako se ukaže prilika crno-beli će se ovoga leta rado osloboditi i još dvojice zadnjih veznih – Hamidua Traorea i Patrika Andradea, koji su okarakterisani kao prekobrojni, saznaje Telegraf.

Kažemo – ako se ukaže prilika, jer su fudbaleri pod važećim ugovorima, ali je plan u Humskoj da svako nastavi svojim putem i da se na pomenutoj poziciji potraže bolja, brža rešenja.

Čelnici crno-belih su već i nagovestili agentima Traorea i Andradea šta im je namera, traži se eventualni modus rastanka, mada situacija nije nimalo jednostavna, jer se radi o igračima sa dobrim ugovorima, u trajanju od još dve godine, pa će obe strane morati da budu spremne na kompromis.

Interesantno je, Andrade i Traore su u Humsku stigli prošlog leta stigli u Partizan kao pojačanja, u velikoj reorganizaciji tima. S tom razilikom što je prvopomenuti angažovan kao slobodan fudbaler pošto mu je istekao ugovor sa azerbejdžanskim Karabagom, dok je momak sa Malija plaćen turskom Giresunsporu čak 700.000 evra, u smiraju letnjeg prelaznog roka, kad je procenjeno da crno-beli nisu dobro poslovali tokom ”pijace” i da ne postoji balans u ekipi.

Ispostavilo se da nisu opravdali očekivanja, s tom razlikom da je Traore na nekim jačim utakmicama u Ligi konferencije, pa i derbijima imao određeni doprinos, dok je Andrade, iako angažovan kao pojačanje i mogući nosilac igre, bio u “stelt modu” cele sezone (nevidljiv). Van tima, ritma, na kraju je počeo i da se povređuje u kontinuitetu, te je postalo jasno da to neće biti priča sa srećnim krajem.

Rekosmo već, u Humskoj su pomenuti rastanci deo (nekog) plana, predočenog i agentima igrača, međutim, realizacija neće biti laka, jer su i Traore Andrade zaštićeni ugovorima, a teško da posle onakve sezone mogu na drugom mestu da dobiju novac koji trenutno zarađuju u Partizanu.

Ukoliko dođe do rastanka, crno-beli će Kristijanu Beliću i Andrasu Koloradu, koji je pozajmljen igrač do naredne zime, priključiti još jednog ili dva fudbalera na poziciji zadnjeg veznog.

(Telegraf.rs)

Video: Reakcija Igora Duljaja posle poslednje utakmice Partizana u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo breeee

    2. jun 2023 | 17:05

    Metla lopovi ! Koje mesto ćemo juriti sledeće sezone ? Osmo ?

  • Vaske

    2. jun 2023 | 14:40

    Imate slobodnog Srđana Grahovca dugo godišnj kapiten Rapida iz Bela Astane Rijeke Borca.

  • Bice

    2. jun 2023 | 19:11

    Treska se gora rodio se mis. Sad ce gledati da nekome prodaju mlade nade da mogu nekako da zive I onda ce da traze po svetu gde ima slobodan igrac pa makar I sa jednom nogom I bice to bum pojacanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA