Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispovest Lazara Samardžića: "Želja mi je da zaigram za Zvezdu, porodica je plakala kad sam obukao dres Srbije"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije krio svoju navijačku pripadnost, kao ni sreću zbog toga što je postao "Orao"

  • 3
FL Totenhem Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Srbije je odlično započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je na programu iduće godine u Nemačkoj. Zabeležene su dve pobede, jedna protiv Litvanije u Beogradu i jedna protiv Crne Gore u Podgorici. Ali, to nisu najveće "pobede" tog kvalifikacionog ciklusa.

Srbija je odnela i još jednu veliku pobedu, verovatno i najveću, a to je što su uspeli da pridobiju Lazara Samardžića da obuče dres nacionalnog tima, iako je postojao interes Nemačke, u kojoj je prošao i sve mlađe kategorije.

Samardžić je debitovao, što je bilo i veoma emotivno za njega, kao i njegovu porodicu, otkrio je fudbaler za "ATV" iz Banjaluke.

- Reprezentacija mi je bila san, od malena. Gledao sam utakmice, moje drugare, kao što je Marko Grujić. Sad sam ponosan, u reprezentaciji želim da uvek budem na maksimumu. Nemačka je dobra reprezentacija, igrao sam deset godina tamo i hvala Nemačkoj. Ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na Marakani, to je neverovatan osećaj. Cela porodica je plakala, mama, tata i devojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači kao i mojoj porodici - rekao je Lazar na početku razgovora.

Pored pobede koju je zabeležio, Samardžića su i navijači posebno dočekali.

- Dobio sam dosta poruka podrške. U reprezentaciji su me sjajno prihvatili. Morao sam da pevam. Treći dan sam imao nastup, čekao sam to, bio sam nervozan i posle sam se mogao opustiti. Jedan od uzora mi je Dušan Tadić. Poslao mi je dres i čestitku za 14. rođendan. Sada igramo zajedno, volim njega kao igrača, on je majstor pa i ja probam nešto da uzmem od njega.

Lazar Samardžić Foto: FSS

Istakao je fudbaler Udinezea i da Srbija i te kako ima šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

- Imamo baš dobru ekipu, top. Mnogo momaka je u Italiji. Velika smo fudbalska nacija. Hoćemo da pišemo istoriju. Piksi je za nas igrače kao drug pa kao i otac. Možemo da pričamo s njim o svemu. Mi smo tamo kao porodica. Nadamo se Evropskom prvenstvu. Navijači to hoće da čuju.

Takođe, otkrio je Samardžić i da bi voleo da zaigra za Crvenu zvezdu.

- Voleo bih bar godinu dana da odigram u dresu Crvene zvezde. Želja mi je da pred kraj karijere zaigram za Zvezdu - istakao je Samardžić, koji je potom otkrio i da je bio na pragu Barselone.

- U kući mi je bio Patrik Klajvert, tada direktor u Barseloni. Želeo je da dođem. Tada sam imao 16-17 godina, bilo je prerano da idem. Bio sam još dete, pričao sam sa roditeljima, iako mi je Barsa san, i srce me vuklo, ali mislim da je bilo prerano - zaključio je Lazar Samardžić

(Telegraf.rs)

Video: Samardžić posle debija za Srbiju: "Došlo je 100 članova familije da me gleda"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0008034

    30. maj 2023 | 09:55

    Pun kofer nam je takvih kojima je želja da obuku Zvezdin dres ali na kraju karijere. Svi jure samo novac a kao vole Zvezdu (isto je i sa grobarima). Ne igra se ni ovde za dž a i žrtvuj mali para za dečačke snove.

  • Febo

    30. maj 2023 | 09:24

    Lazare, ceo Srpski Berlin je uz tebe

  • Живкони

    30. maj 2023 | 10:42

    Тско је Брате Србине, други не постоје 😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA