Zvezda ostala bez milion evra zbog situacije u Ukrajini

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Treba istaći da će Zvezda gotovo sigurno biti u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu Ligu šampiona, ali bi crveno-beli svakako mogli da se pomere za još neko mesto gore

Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka, savladali su ekipu Dnjipra sa ubedljivih 3:0, u okviru pretposlednjeg, 29. kola ukrajinskog šampionata.

Šahtjor je tako i matematički potvrdio osvajanje nove šampionske titule, jer kolo pre kraja ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dnjipro.

Ipak, ova vest mogla bi da razočara navijače Crvene zvezde, koja je zbog ovakvog raspleta situacije u Ukrajini ostala bez dodatnih 1.137.000 evra. 

Da pojasnimo, da je Dnjipro uspeo da napravi čudo i domogne se titule, to bi klubu iz Ljutice Bogdana donelo pomeranje za još jedno mesto prema rangiranju UEFA. Međutim, to se nije desilo, te je tako Zvezda ostala na mestu na kojem je i bila pre ovog meča.

Treba istaći da će Zvezda gotovo sigurno biti u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu Ligu šampiona, ali bi crveno-beli svakako mogli da se pomere za još neko mesto gore. Tome bi doprinelo ispadanje u kvalifikacijama ekipa koje imaju bolji koeficijent od crveno-belih, a za svako bolje mesto, Zvezda bi inkasirala još 1.137.000 evra.

Timovi koji bi direktno mogli da utiču na to su Dinamo Zagreb, Rendžers, Braga i PSV, te nema sumnje da će se na Marakani pomno pratiti evropske kvalifikacije, iako Zvezda neće učestvovati u njima predstojeće sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Crvene zvedze Miloš Milojević se klanjao Severu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA