Inter je prvi finalista Lige šampiona! Lautaro slomio Milan na "Meaci", Rosoneri ostali kratkih rukava

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Milan je očekivao mnogo, želeo je, ali nije mogao

Fudbaleri Intera iz Milana su postali prvi finalista Lige šampiona, pošto su i u drugom meču polufinala slavili protiv svog najvećeg rivala, ekipe Milana sa 1:0 na svom terenu. Jedini pogodak je postigao Lautaro Martinez, te su plavo-crni ukupnim rezultatom od 3:0 prošli u finale.

Mnogo očekivanja pred ovaj meč, a tako malo zabave. Tako bi najkraće moglo da se opiše sve sviđeno na Đuzepe Meaci ove večeri. Doduše, treba reći i da je to potpuno očekivano, s obzirom na to da je Inter imao ogromnu prednost iz prvog meča (2:0).

Milan je želeo, očekivao je mnogo, ali očigledno nije tako lako nadoknaditi minus i sve popraviti u samo 90 minuta. Možda bi i bilo, da je Brahim Dijaz u 11. minutu uspeo da savlada Andrea Onanu, ali je reprezentativac Kameruna lako odbranio njegov udarac.

To je bila i jedina prilika u prvoj trećini utakmice, jer su nakon toga ekipe totalno umrtvile igru. Nije bilo baš gledljivo, a potom su se između 30. i 40. minutu dogodile i najveće šanse. Prvo je u 38. minutu Rafael Leao bio taj koji je šutirao nekoliko centimetara pored gola Andrea Onane, a potom je dva minuta kasnije Mhtarijan imao priliku, ali je njegov udarac zaustavio Majk Menjan.

To je bilo to od prvog poluvremena, a drugo je bilo dosta, dosta manje sadržajnije. Praktično, iako je viđen gol, ništa izuzev toga nije. Lautaro je imao jednu priliku, nju je iskoristio i to je bilo dovoljno da se slavi u ekipi Intera, koja sada čeka boljeg iz duela Real Madrid - Mančester siti u finalu Lige šampiona.

Inter - Milan 1:0 (0:0), prvi meč 2:0

Inter: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfriz, Barelja, Hakan Čalhanoglu, Mihtarijanm Dimarko - Lautaro, Džeko.

Milan: Menjan - Kalabrija, Tijao, Tomori, Teo Ernandez - Tonali, Krunić - Žunior Mesijas, Brahim Dijaz, Rafael Leao - Žiru.

TOK MEČA:

90' - KRAAAJ MEČA! INTER JE PRVI FINALISTA LIGE ŠAMPIONA!

74' - GOOOOOL! Lautaro Martinez postiže pogodak i praktično šalje Inter u finale Lige šampiona!

69' - Evo je prilika za Milan, Rafael Leao je pokušao da probaci loptu do Juniora Mesijasa, ali je Onana to ispratio i lagano pokupio.

61' - Pokušava Milan dugim loptama da pronađe svoje napadače, Rafael Leao je pokušao i penal da iznudi, ali je Klermon Turpan samo odmahnuo glavom.

56' - Statično drugo poluvreme, bez ikakve prilike u ovih 11 minuta. Bez prilike, bez šuta ka bilo kom golu. Ovakva igra i odgovara Interu, koji ima prednost iz prvog meča i sve je izvesnije da će postati prvi finalista Lige šampiona.

DRUGO POLUVREME

45' - Kraj poluvremena, napadali su, ali bez golova...

40' - Braniii i Majk Menjan sada!

38' - Velika prilika za Milan! Rafael Leao je pobegao, šutirao je i lopta je otišla nekoliko centimetara pored stative!

26' - Pokušao je ponovo Inter, bio je u naletu, ali je štoper Milana Tio uspeo da izbaci loptu u korner ispred Lautara.

23' - Mihtarijan je sada dva puta imao priliku u istoj akciji, prvi put je izblokiran, dok je potom poslao loptu daleko preko gola.

Inter, Milan Foto: Tanjug / AP

22' - Posle veoma dinamičnog početka i nekoliko prilika, Inter je umrtvio igru i to im je dalo nekoliko lakih minuta u ovom poluvremenu.

11' - Kakva odbrana Onane! Brahim Dijaz je šutirao, videli su mnogi već gol, ali je golman Intera uspeo da ukroti ovaj udarac i sačuva vođstvo svog tima!

7' - Pokušava i Barelja sa 25 metara, ali lopta odlazi daleko preko gola.

5' - Buuuum! Kakva granata Tea Ernandeza, ali je njegov udarac otišao tik preko prečke!

3' - Evo i prve prilike za Inter, DiMarko je pronašao Barelu, koji je ostavio loptu za Džeka, ali je sudija Klermon Turpan dosudio faul veznjaka, koji je očigledno odgurnuo Sandra Tonalija. Za svaki slučaj, Majk Menjan je odbranio udarac Intera.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Intera i Milana igraju revanš meč polufinala Lige šampiona, gde neroazuri imaju prednost od 2:0 iz prvog meča. Rosoneri jure zaostatak i to na "gostujućem" terenu.

Inter je bio dominantan u prvom meču protiv Milana, postigli su dva veoma brza gola, čime su odredili i sam tok utakmice, a takođe su iskoristili i činjenicu da su crveno-crni bili bez Rafaela Leaa, najboljeg igrača ovog tima.

Portugalac se vratio u prvu postavu, pa je samim tim i Milan znatno opasniji u napadu.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako izgledaju madridske ulice u trenutku dok je Real igrao protiv Mančester Sitija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA