Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri trofeja i potencijalnih 330 miliona evra: Siti bi mogao da zaradi "vrtoglavu" svotu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanski mediji navode da je Mančester Siti favorit za osvajanje "triple krune", koja bi donela veliko bogatstvo engleskom klubu

  • 0
FK Mančester Siti - FK Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Mančester Siti mogao bi da zaradi oko 330 miliona evra ako osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup.

Britanski mediji navode da je Mančester Siti favorit za osvajanje "triple krune", koja bi donela veliko bogatstvo engleskom klubu.

Mančester Siti je u prvom meču polufinala Lige šampiona odigrao bez pobednika, 1:1 sa Realom u Madridu, a revanš duel je naredne nedelje u Engleskoj. Britanski mediji navode da bi osvajanje Lige šampiona engleskom klubu donelo zaradu od oko 135 miliona evra.

FK Mančester Siti - FK Vest Hem Foto: Tanjug/AP

"Građani" su prvi na tabeli Premijer lige sa 82 boda, dok drugoplasirani Arsenal ima bod manje i utakmicu više. Mančester Siti će do kraja sezone igrati sa Evertonom, Čelsijem, Brajtonom i Brentfordom.

Britanski mediji ističu da bi u klub iz Mančestera stiglo oko 190 miliona evra ako osvoji petu titulu u poslednjih šest sezona u Premijer ligi. Finale engleskog FA kupa je na programu trećeg juna, a sastaće se Mančester Junajted i Mančester Siti. Trofej FA kupa donosi zaradu od 4,5 miliona evra.

Britanski mediji na kraju podsećaju da će Mančester Siti ako osvoji LŠ igrati na Svetskom klupskom prvenstvu, a nagrada za njegovo osvajanje iznosi oko 58 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte kako izgledaju madridske ulice u trenutku dok je Real igrao protiv Mančester Sitija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA