Partizan vezao dve pobede prvi put od oktobra, Pazar poražen u Humskoj

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 8

Crno-beli uhvatili zalet u borbi za drugo mesto

Ne odustaje Partizan od trke za drugu poziciju, koja garantuje kvalifikacije za Ligu šamiona narednog leta, ali uprkos pobedi nad Novim Pazarom – 2:0, ne drži ništa u svojim rukama, jer su tokom današnjeg dana i TSC i Čukarički takođe ostvarili uspehe. Crno-beli su u pomalo “mlakoj” fudbalskoj predstavi savladali Pazarce golovima Zlatana Šehovića i Rikarda Gomeša, ali će u naredna tri kola, pored sopstvenog učinka, morati da se oslone i na sreću, odnosno na eventualne kikseve direktnih takmaca kako bi se domogli konačnog cilja.

Nije Partizan mogao da poželi bolji ulazak u meč od onoga sa Pazarcima, jer je posle brzopoteznog pokušaja Rikarda Gomeša posle samo 90 sekundi (udarac preko prečke), već u trećem minutu poveo.

Crno-beli su u tom trenutku imali mini seriju kornera, koje je izvodio Danilo Pantić, a u drugom pokušaju je najviši u skoku bio povratnik u prvi tim u odsustvu kapitena Slobodana Uroševića – Zlatan Šehović. Levi bek je odlično reagovao sa peterca, pa je golman Lazar Slavković kapitulirao, iako je imao loptu na ruci, jer je udarac bio snažan i iz blizine – 1:0.

Ispostavilo se da je to bio samo uvod u seriju dobrih napada tima Igora Duljaja, koji se očito malo psihički podigao posle pobede u Bačkoj Topoli i počeo da liči na ekipu koja je jesenas pružila neke blistave partije. Tome u prilog i činjenica da su crno-beli u toj uvodnoj fazi, iako bez nekolicine prvotimaca, stvorili još nekoliko dobrih prilika i igrali sasvim solidno pred sablasno praznim tribinama, ali su neke odluke u poslednjoj trećini terena bile ili ishitrene ili pogrešne.

Tako se ubrzo sa distance oprobao i sam Pantić, koji je potom još jednom dobro centrrao iz kornera, s tim da ovoga puta Aleksandar Filipović sa prve stative nije pogodio mrežu.

Činilo se da Novi Pazar u Humskoj nema šta da traži, ali su gosti ipak sačekali mali pad ritma da i konačno izađu iz “bunkera”, sa svoje polovine i pokušaju da ugroze gol Partizana. Trebalo im je skoro 20 minuta, ali je taj pokušaj Gavrića da iz prekida asistira Nikčeviću bio sasvim dobar i osujećen je u poslednjem momentu intervencijom odbrane domaćina.

Kada se učinilo da će crno-beli odigrati još jedan uzbudljiv meč nalik onome sa TSC, ritam je naglo opao. Usporila su oba tim, sa tom razlikom što je Partizan imao igru pod kontrolom, a nije morao da žuri, dok su gosti nekako bili isuviše pasivni.

Dobrih desetak minuta je trajalo “zatišje”, da bi crno-beli na isteku pola časa ponovo za nijansu ubrzali što im je donelo nekoliko dobrih situacija pred golom Pazaraca. Sve je počelo greškom Bogdanovskog u 27. minutiu, koju koju nije kaznio Natho na asistenciju Meniga, ali se minut kasnije Izraelac revanširao Holanđaninu sjajnom loptom iza odbrane, koju on nije iskoristio, jer je driblajući golmana Slavkovića otišao previše ukoso.

Natho je bio “režiser” i prilike Fusenija Dijabatea, posle akcije i kontre koju je sa svoje polovine pokukao Pantić, međutim, krilni napadač je šutirao slabijom, desnom nogom, pa je blok stigao da ga spreči da duplira prednost.

U smiraju prvog dela Partizan, odnosno Menig je bio u prilici da matira Pazarce i to posle solo akcije, koju je okončao udarcem sa 16 metara, no, lopta je “zalepila” u prečku, pa je prvi deo okončan minimalcem u korist crno-belih...

Fuseni Dijabate tokom utakmice Partizan - Novi Pazar, 8.5.2023. Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Početak drugog poluvremena počeo je u znaku Kvinsija Meniga, koji je u uvodnim minutima pravio probleme odbrani Novog Pazara po levom boku. Nekoliko puta je Holanđanin probio i centrirao, doduše neprecizno, a u 50. minutu je pokušao još jednom sa distance da iznenadi Slavkovića, iako je imao možda bolje rešenje, da pokuša da proigra Rikarda ili Dijabatea, koji se ubacivao na drugoj stativi.

Ipak, Menig je nekako delovao i najživlje u ofanzivnom delu crno-belih, za razliku od, recimo, Dijabatea kome ništa nije polazilo za nogom, ali je kasnije zamanjen Holanđanin, koji se tek vratio iz pauze.

Imao je Parzizan još jedan solidan pokuaš preko Rikarda, posle pasa Natha, no, napadač je otišao u gotovo mrtav ugao i pokuša levom nogom u bliži ugao – bez uspeha.

Što se gostiju tiče, Pazarci su bili za nijansu bolji u polju nego u prvih 45 minuta, međutim ostali su bezsopasni na čpolovini Partizana sve do 66. minuta kada se Gavrić, posle jedne brze akcije, našao u velikoj šansi i – promašio gol, koji bi svakako bio poništen, jer se fudbaler gostiju našao u ofsajd poziciji.

Pravu priliku da “zaključa” meč drugim golom Partizan je dočekao u završnici utakmice, tačnije u 82. minutu. Omladinac Janko Jevremović, koji je zamenio Meniga, poslao je sjajan pas u prostor ka Dijabateau, koji je nesebično spojio Rikarda Gomeša sa praznom mrežom – 2:0.

Kada je duel već bio odlučen, oba trenera su izvršila izmene u timu, kada je ritakm uveliko opao i krajnji pobednik bio sasvim jasan.

Partizan je prvi put od oktobra vezao dva uspeha u Superligi Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Umalo tuča igrača Partizana i TSC-a zbog grubog starta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop Cira

    8. maj 2023 | 19:48

    Kako mogu da igraju u Humskoj kada im je Ostoja zabranio da koriste stadion, ime i grb.

  • Buraz

    8. maj 2023 | 19:52

    Kmekavci napadaju 5 mesto...

  • Joker

    8. maj 2023 | 19:53

    A sto zvezdu prenisi arena 1 a kmekavce arena 2 i ovi iz arene su protiv vas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA