Zvezda posle penal drame u polufinalu Kupa: Borjan heroj crveno-belih u Kruševcu

 
 
Čitanje: oko 6 min.
  • 30

Tekstualni prenos meča uživo možete pratiti uz Telegraf Sport

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pobedom nad ekipom Napretka u Kruševcu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 4:2.

Pre početka meča, održan je minut ćutanja, u čast žrtava u stravičnom masakru, koji se ranije tokom dana dogodio u osnovnoj školi na Vračaru.

Kada je reč o meču, crveno-beli su bili bolji rival i diktirali tempo tokom čitavog meča, ali nisu uspeli da dođu do pogotka, iako su u dva navrata pogađali stativu gola domaćih. Na kraju su penali odlučili pobednika.

Od samog starta, bilo je očekivano da će gosti iz Beograda diktirati tempo meča. Već u šestom minutu, prvi je zapretio Lazar Nikolić, kada se dobro ubacio iz drugog plana, i isksa, iz dosta nezgodne pozicije gađao dalji ugao, međutim, lopta je završila pored stative.

Kroz posed je Zvezda pokušavala da priđe golu domaćih, što je prvi put u nastavku viđeno u 26. minutu. Katai je dobro šutirao, ali je stativa bila na strani Napretka, a na kraju jei arbitar dosudio igranje rukom Mitrovića, pre udarca Zvezdine "desetke".

Tri minuta kasnije zapretio je i Kings Kangva, kada je u svom stilu, sa distance "opalio" ka golu, međutim, Petrić je koncentrisano reagovao i odbranio mu šut. Na sličan način je pokušao i Ktai u 37. minutu, ali je ponovo kao pobednik iz "duela" izašao Petrić.

Katai je pokušao i u nadoknadi prvog dela igre, kada je šutirao posle dodavanja Mitrovića, ali je njegov udarac izblokiran, te se na pauzu otišlo "mirnih" mreža.

Nešto mirnije se ušlo u drugo poluvreme, iako su sve na terenu kontrolisali izabranici Miloša Milojevića. U dva navrata je Stefan Mitrović pretio, prvi put ne onako kako je želeo, a drugi put nije bio dovoljno precizan.

U nastavku je menjao Miloš Milojević, te su se na terenu našli Jovan Mijatović i Jegor Prucev. Nije bilo previše posla za Milana Borjana, s obzirom na to da Napredak gotovo da nije zapretio po gol gostiju iz Beograda.

Mogla je Zvezda i do pogotka u samom finišu meča, kada je Mirko Ivanić šutirao, ali je stativa ponovo spasila domaće. Na kraju, o svemu je odlučila penal serija.

Apsolutni heroj u penal drami u Kruševcu, bio je Milan Borjan, koji je u dva navrata uspeo da obrani penale fudbalerima Napretka, i tako napravi ključnu razliku koja je odlučila pobednika. Ipak, treba istaći da su dobro šutirali igrači crveno-belih. Pogađali su redom Rakonjac, Azarov, Mijatović i Bukari, dok je neprecizan bio Ivanić. Na drugoj strani, precizni su bili Šarić i Putinčanin, dok je Đekoviću i Kerkezu Borjan uspeo da obrani šuteve.

Izabranici Miloša Milojevića su tako uspeli da izbore plasman među četiri najbolje ekipe, i nastavili svoj pohod na "duplu krunu". Takođe, treba istaći da na ovom duelu nije bilo gostujućih navijača, s obzirom na to da su najvatrenije pristalice crveno-belih otkazale dolazak, u čast žrtava u stravičnom masakru na Vračaru.

Kada je reč o ostalim mečevima, u četvrtak su na programu tri meča. Radnik će dočekati Čukarički od 16.00, a u istom terminu će i u Bačkoj Topoli igrati i i TSC iNovi Pazar, dok će od 18.30 u Nišu snage odmeriti Radnički i Vojvodina.

TOK MEČA

PENALI

2:4 - Pogodio je Osman Bukari! Zvezda je u polufinalu Kupa!

2:3 - Pogodio je Putinčanin!

1:3 - Precizan je i Mijatović!

1:2 - Ponovo brani Borjan! Đeković nije pogodio.

1:2 - Promašio je i Mirko Ivanić! Brani Petrić!

1:2 - Brani Borjan penal Kerkezu!

1:2 - Precizan je i Azarov, po sredini gola je šutirao.

1:1 - Šarić je zakucao loptu u mrežu!

0:1 - Precizan je Rakonjac! Poslao je loptu u jednu, a Petrića u drugu stranu.

II poluvreme

90+5. minut - Završen je regularni deo meča. O pobedniku će odlučivati penali!

90. minut - Igraće se još pet minuta.

88. minut - Malo je nedostajalo da Ivanić donese prednost gostima, ali je stativa ponovo bila na strani Napretka. I dalje miruje mreža Petrića.

84. minut - Odličan šut Lazara Nikolića. Šutirao je po zemlji u dalji ugao, ali je Petrić još jednom dobro intervenoisao i uhvatio loptu.

72. minut - Primoran je bio Milojević da menja, te je umesto Kataija na teren ušao Jovan Mijatović. Iz igre je izašao i Mitrović, a na terenu je Jegor Prucev. Izmena i u Napretku, na terenu je Ljubomirac, a van igre je Laban.

67. minut - Oprobao je udarac i Mirko Ivanić. Šutirao je sa distance, ali lopta odlazi preko gola.

64. minut - Žuti karton za Đekovića, koji je na nepropisan način, rukama odvukao Rakonjca, te je reagovao arbitar.

53. minut - Ponovo preti Mitrović! Ipak, lopta odlazi preko gola, neprecizan je bio mladi fudbaler Zvezde.

50. minut - Preti Zvezda ponovo! Mitrović je šutirao, ali nije zahvatio loptu posle gužve onako kako je želeo, te ona završava u rukama Petrića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

I poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Mogla je Zvezda do prednosti! Katai je šutirao posle asistencije Mitrovića, ali je njegov udarac izblokiran.

37. minut - Nova prilika za Zvezdu! Rakonjac je asistirao za Kataija, koji je "opalio" u bliži ugao iz prve, sa ivice kaznenog prostora, ali koncentrisan je bio Petrić.

33. minut - Žuti karton dobio je Aleksandar Katai. Previše grubo je startovao fudbaler gostiju, što je arbitar okarakterisao za javnu opomenu.

29. minut - Odličan udarac Kingsa Kangve sa distance, ali dobro reaguje Petrić. Nema promene rezultata, ali sve jači pritisak gostiju.

26. minut - Bila je ovo dobra prilika za Kataija, ali je stativa bila na strani domaćih. Ipak, nakon toga prekinuta je igra, jer je prethodno Mitrović primio loptu rukom.

24. minut - Ostao je na travi Mitrović, posle udarca koji je zadobio od Jovanovića, ali nema preida igre. Brzo se pridigao brzonogi krilni fudbaler.

21. minut - Ništa ni od ovog napada Zvezde. Mitrović se našao u kaznenom prostoru, ali na kraju lopta za golmana Napretka, Petrića. Ipak, sve veća inicijativa gostiju, koji, čini se pojačavaju ritam.

15. minut - Ipak se pridigao Borjan i čini se da će moći da nastavi meč.

14. minut - Ovo bi mogla da bude nevolja za Miloša Milojevića. Ostao je na zemlji Milan Borjan, koji se žali, a čini se da je reč o povredi prepona.

11. minut - Ne uspevaju Zvezdini fudbaleri sada da zaprete iz kontre. Dobro je prvo intervenisao Eraković, da bi nakon toga Katai istrčao kontru, ali nije lopta stigla do Bukarija.

6. minut - Evo i prve ozbiljnije prilike za goste. Dobro se ubacio Lazar Nikolić, i iz dosta nezgodne situacije gađao dalji ugao, ali je lopta završila pored stative.

1. minut - Meč je upravo počeo!

Pred početak meča, biće održan minut ćutanja, u čast svim žrtvama stravičnog masakra u školi na Vračaru.

SASTAVI

Napredak: Petrić - Jovanović, Đeković, Kerkez, Ljubomirac - Putinčanin, Vukajlović, Šarić - Bastajić, Krstić, Čečarić.

Crvena zvezda: Borjan - L.Nikolić, Eraković, Dragović, Azarov - Kangva, Mijailović - Bukari, Mitrović, Katai - Rakonjac.

PRE MEČA

Izabranici Miloša Milojevića ovaj duel dočekuju u dobrom raspoloženju, posle ubedljive pobede u Superligi Srbije nad Čukaričkim sa 4:0. Kada je reč o nacionalnom Kupu, klub iz Ljutice Bogdana važi za prvog favorita za osvajanje pehara Kupa, i ovaj meč dočekuje nakon pobede u Sremskoj Mitrovici, nad Radničkim rezultatom 3:1, u osmini finala.

Kada je reč o Napretku, "Kruševljani imaju dosta oscilacija u formi, i susret dočekuju nakon poraza od Radnika na domaćem terenu sa 1:0 u ligi. Što se Kupa tiče, Napredak je u osmini finala bio bolji od ekipe Spartaka u Subotici rezultatom 1:0. Takođe, u sastavu Napretka nema Stankovića i Kneževića, koji su na pozajmici upravo iz Zvezde.

Što0 se ostalih parova tiče, u četvrtak su na programu još tri meča. Od 16.00 će u Bačkoj Topoli TSC dočekati Novi Pazar, a u istom terminu startovaće i duel Radnika i Čukaričkog. Od 18.30 na programu je meč u Nišu, u kojem će Radnički dočekati ekipu Vojvodine.

Takođe, najvatrenije pristalice crveno-belih, oglasile su se tokom dana i objavile da neće biti na tribinama u Kruševcu, iz poštovanja prema žrtvama stravičnog masakra koji se ranije tokom dana dogodio na Vračaru.

(Telegraf.rs)

Video: Lepše nije moglo za Uroša Spajića: Golčina u prvom meču posle povratka u Zvezdu, u padu je zakucao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    3. maj 2023 | 20:24

    Milojeviću, treba da budeš ODMAH smenjen ili da daš ostavku. TI ne zaslužuješ da se okitiš titulom prvaka. Ovo, kako igra ekipa, to je prava katastrofa i nije ni za nivo Srpske lige.

  • Vratiće se rode

    3. maj 2023 | 20:53

    Vidim grobari se raskokodakali, kako to da smo igrali danas? A SUTRA, šta će biti sutra kada bude 20000 grobara u Areni… to je ok, jel da… kakvi ste vi spineri… kako vas nije sramota, bar malo srama da imate. Danas DELIJE nisu bile na stadionu… DA VIDIMO VAS SUTRA

  • Иван

    3. maj 2023 | 19:32

    Звездаш сам велики али ова утакмица уопште није требало да се игра због овог страшног масакра у Србији зар немате нимало стида и срама зар вам није жао ове деце која су брутално убијена зашто нисте одложили ову утакмицу олоши из ДСС срам да вас буде стидите се!!! 😥😥😥😥😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA