"Hajde da pričamo o fudbalu, nije za razgovor u ovom trenutku": Duljaj zakopčan o incidentu sa kraja utakmice

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 4

Fudbaleri Partizana poraženi su od Čukaričkog na Banovom brdu u prekinutom meču

Fudbaleri Partizana poraženi su od Čukaričkog na Banovom brdu (1:0) u 30. kolu Superlige Srbije, u meču koji je prekinut prethodne sedmice zbog incidenata koje su napravili navijači gostiju.

Ni danas nije bilo mirno, naprotiv. Po završetku meča je došlo do određene frke u tunelu zbog koje je trener Partizana, Igor Duljaj morao da naprasno prekine svoj intervju za televiziju Arena Sport.

Na konferenciji za medije ostao je zakopčan o tome što se dešavalo.

- Hajde da pričamo o fudbalu, ako nije problem, molim vas. Nije za priču u ovom trenutku. Nemojte da se ljutite, molim vas - počeo je odmah Duljaj o incidentu sa kraja utakmice.

Kaže da mu je nepojmljivo da igrači na treningu izgledaju fenomenalno, a na terenu na meču potpuno drugačije.

- Znate kako, što je čudno i interesantno, na treningu deluju odlično, tu nema straha od greške, a ovde ima straha, ne znam zašto. Znam da je dres Partizana težak i može dosta toga da donese, tako treba da se gleda. Ogroman je pritisak, ali mi dišemo, živi smo. Ima tu dosta ljudi koji poštuju Partizan i ovo im se ne sviđa. Karakter mora da se pokaže i kada ne ide - objasnio je trener Partizana.

Ali ističe da su isti ti igrači dobili jedan Keln iz Bundeslige.

- Isti igrači su pobedili Keln. Možemo da tražimo krivicu u meni. Ovi igrači su dobijali neke utakmice u Evropi. Moraću to pitanje sam sebi da postavim.

Kako izaći iz nemoguće situacije?

- Veoma je teško, ali ne postoji drugi način osim da se boriš. Možete da dođete i da pričate treba ovako i onako, ali treba da se boriš za sebe i da daš svoj maksimum. Šta bude, bude... Priča može da pomogne, a i ne mora. Mnogo je igrača, različiti su karakteri. Ja ću opet probati da dam sve od sebe.

Igor Duljaj Foto: Arena Sport Premium 1

Kaže Duljaj da on ima samo te igrače koji su mu na raspolaganju.

- Svi igrači što su trenutno u Partizanu, to su isti koji su pobedili Keln, pobedili su dosta utakmica u Evropi, poseduju kvalitet. Mnoge stvari unutar kluba možemo da pričamo o igračkom kadru. Ja imam samo njih, oni imaju samo mene u ovom trenutku. Samo jedni na druge možemo da se oslonimo.

Ne zna da li je stvar u pritisku ili nečem drugom.

- Opet moram da se vratim, gledaću ono šta je do mene. Na treningu rade ono što tražim, bili su angažovani i disciplinovani. Ali da li je to taj pritisak... Ja gledam tako to iz svog ugla. Kada izađeš na teren, problemi nestaju i ništa drugo ne treba da te interesuje, postoji samo protivnik. Ali da je lako, nije.

Sada sledi plej-of, a Partizan je tek četvrti na tabeli.

- Svaka je finale, u pravu ste. Četvrto mesto, za mnoge smo otpisani i oni što nas vole i što nas ne vole. Ostaje nam da se borimo na svoj način.

Zašto Belića nije bilo na terenu?

- Zato što je u nedelju već druga utakmica, tako da Fejsa je odigrao 90 minuta, Natho je bio tu, ubacio sam Pavlovića da nas bude više u napadu. Natha sam spustio zbog kontrole lopte da gura lopte ka napadu, zato nisam ubacio Belića.

Problemi se u međuvremenu samo gomilaju...

- Znate kako, imamo jedan problem na klupi. Andrade je sada povređen. Imali smo jednog igrača manje, sada moramo da vidimo kakav je stav, to će znati sutra. Ništa ne treba vruće glave, da se donose neke odluke. Treba prespavati, pogledati snimak utakmice i pogledati šta dalje.

Fudbal Čukarički Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Zvezda je daleko. Prvo ponovo ide Čukarički.

- Do Crvene zvezde ima još neka utakmica. Sledeća utakmica je ponovo Čukarički.

Štampu ne čita, a ni društvene mreže, međutim kaže da ne može da tvrdi isto za igrače.

- Znate kako, ja stvarno ne čitam štampu, ja nisam zarobljenik tuđeg mišljenja. Volim da ga saslušam, ali interesuje me samo ono što se dešava u našoj kući, u Teleoptiku i Telepu. Na igrače verovatno utiče, jer oni čitaju novine, društvene mreže, ko zna ko im šta tamo piše. Da znam koji je problem, znao bih da ga i rešim.

Potrudiće se da trgne igrače.

- Videćemo da li ja mogu da im prenesem energiju. Trude se oni, ne mogu da im prebacim sve, nije njima lako, ali to je njihov posao. Dužnost je da svaki trening budu maksimalno angažovani. Svaki navijač Partizana može sve da ti oprosti, ali da ti je dres čist, to ne može.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivni snimak sa Banovog brda: Tuča između obezbeđenja i Uroševića i Vujačića iz Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    20. april 2023 | 20:14

    A o kakvom fudbalu da pričamo? Ako je to fudbal onda je to strašno.

  • Bata

    20. april 2023 | 21:24

    Veze ti nemaš! Što pre to shvatiš valjda će biti lakše ovom jadnom timu koji glumi Partizan.

  • Toxi

    21. april 2023 | 09:21

    O kom fudbalu, pa vi fudbal ne igrate celo prvenstvo. Koju ste utakmicu odigrali na prosečnom nivou o zavidnom ne vredi i razmišljati? Na svim utakmicama su vaši igrači proveli više vremena u raspravljanju sa sudijama nego u aktivnoj igri. Na svakoj utakmici s6re imali barem po jednog igrača koji je ulaziuo u fizičke sukobe sa protivničkim igračima nakon završetka istih. I te utakmice što ste dobili bile su unapred dogovorene. Pa lekcije su vam očitali fenjeraši i drugoligaši. Sad ćete reći odigrali ste vrhunski protiv Zvezde, pa zašto onda niste pobedili? U poslednjoj utakmici bilo je sažaljenja ali će se zato u sredu ukucati poslednji ekser.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA