Partizan tone sve dublje: Poraz crno-belih i na Banovom brdu, sad je i Evropa pod znakom pitanja

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 81

Ivanović čovek odluke

Agonija Partizana se nastavlja, nezadrživi pad koji je dobio brušuće ubrzanje i u odloženom meču regularnog dela Superlige Srbije, u kome su crno-beli poraženi od Čukaričkog sa 1:0, čime će takmičenje okončani kao četvrtoplasirani, što se ne pamti u novojoj istoriji. Zasluženu pobedu timu sa Banovog brda je doneo Đorđe Ivanović golom u 46, minutu, krunišući partiju u kojoj se naprosto poigravao sa bivšim klubom i svom timu doneo treću poziciju, vrednu domaćinsta u nedeljnom okršaju istih rivala, u prvom kolu plej-ofa.

Treći početak meča Čukaričkog i Partizana je konačno uspeo, akteri su nastavili duel tamo gde su stali prošlog utorka kada je zbog nereda prvo ispražnjen stadion, pa odložen susret, te su akteri ponovo korčilik na teren u 22. minutu.

Situacija krajnje neprirodna, pomalo čudna za gledanje, a fudbal sličan onome od pre sedam dana uz bolju igru Čukaričkog na samom početku, veći posed I konkretnije atake na polovinik Partizana, ali bez prave prilike skoko do smiraja prvog dela.

Crno-beli u istom sastavu (kao i Čukarički) bili su pomalo pod pritiskom domaćina, sa evidentnim problemom u organizaciji igre i prenosom lopte na polovinu rivala, ali dovoljno kompaktni u defanzivi da izdtrže mini-pritisak i sačekaju neke svoje dobre pozicije.

Kada je presing “brđana” za nijansu splasnuo, zaličilo je da se tim Igora Duljaja “prodisao”, uspeo koliko toliko da poveže redove, čak i da bude opasniji u poslednjih 15-tak minuta.

Prvi solidan pokušaj je došao iz tranzicije I kreirali su ga Nemanja Joivić i Bibars Natho, čiji je udarac sa distance preleteo preko prečke. Več naredni udarac Izraelca, takođe sa distance, bio je dosta opasniji I to zahvaljujući golmanu Čukaričkog Zoranu Popoviću koji je naizgled laku loptu ispustio i umalo sproveo u sopstvenu mrežu. Ipak, u deliću sekunde se sabrao I ispravio sopstveni kiks.

Nekoliko minutga pre kraja prvog dela, koji je naprosto prohijao, sa distance se okušao I Slobodan Urošević i to slabijom, desnom nogom i udarac je bio veoma dobar, snažan, ali je Popović ovoga puta bio spreman. Serija pokušaja gostujućeg tima je okončana pokušajem Danila Pantića iz prekida, sa 25 metara – preko gola.

I kada se činilo da će prvi deo biti okončan upravo tim detaljem, munjevito je uzvratio Čukarički, stvorivši najbolju priliku na meču do tog trenutka. Igrao se treći minut nadoknade kada je Vladimir Lučić umakao obrani Partizana, našao se licem u lice sa golmanom Nemanjom Stevanovićem, koji je izašao na vreme, skratio ugao i spasao svoj tim kapitulacije. Bila je to, uz spokušaj Bdamosija glavom, jedina prava prilika za domaćina u prvom delu igre.

Ipak, Čukarički se potrudio da odmah na početku driugog poluvremena šokira Partizan u pravom smislu te reči. Tek što su ekipe kročile na teren I odigrale nekoliko napada, tim Dušana Kerkeza je “načeo” Partizan.

Bila je to akcija po levom boku, gde je Badamosi izdržao duel sa Vujačićem, potom odigrao sjajan pas iza leđa odbrane za Đorđa Ivanovića, koji je pretrčao Sinišiu Saničanina (pokušao da zatvori na kontra strani) kao brzi voz i gurnuo loptu ispod Stevanovića za – 1:0.

Od tog momenta i onako klimava igra Partizana, sa velikim oscilacijama, dobila je zabrinjavajuću noti u prinudu da se juri “minus” što je uvek mač sa dve oštrice.

Dok su se crno-beli iole sabrali i shvatili u kolikom su zapravo problemu, Čukarički je bez problema kontrolisao dešavanja na terenu, činilo se da Kerkezov tim sa lakoćom pronalazi slabe tačke, “rupe” u formaciji crno-belih, kojima je zapravo najveću štetu pravio bivši igrač Đorđe Ivanović poigravajući se neretko sa defanzivcima Duljajevog tima.

Malo je nedostajalo da domaćin duplira prednost preko Kovača, posle dobro izvedenog kornera Docica, da bi na scenu potom stupio pomenuti Ivanović koga odbrana na desnoj strani nikako nije mogla da zaustavi.

Dva puta je posle diblinga šutirao ka Stevanoviću, prvi put je golman krajnjim naporom skrenuo loptu u korner, a drugi put, pošto je ponovo nanizao nekoliko čuvara, blok ga je zaustavio u poslednjem momentu.

Partizan u tim momentima dezorjentisan, bez prave akcije ideje, sa “morem” grešaka u pasu, pravim “kraterima” u linijama tima, sa tek ponekim “izletom” na polovinu protivnika od kojih se jedan okončao solidnom prilikom za Rikarda koju je neutralisao golman Popović.

Pojušali su crno-beli u smiraju makar da spasu čast, izvuku remi, ali su ti napadi bili stihijski, bez pravog plana i akcije, pa je odbrana Čukaričkog bez problema sačuvala minimalac i obezbedila prednost domaćeg terena u prvom kolu plej-ofa, u nedelju, protiv istog protivnika.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:0

(Ivanović 46)

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivni snimak sa Banovog brda: Tuča između obezbeđenja i Uroševića i Vujačića iz Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    20. april 2023 | 19:03

    Pravda je zadovoljena sad kmecite tudjmanovi sektasi koliko hocete

  • Pop

    20. april 2023 | 16:56

    FS je postupio pod pritiskom. Ovo je trebalo biti 3:0 za Čukaricki. Ako imaju obraza neka od sledece sezone svako divljanje navijaca snosi odgovornost klub od tih Huligana. Lagano 3:0 pa vi pomazite svom klubu. Ovo vise nije za normalne ljude. Dijete odvest na utakmicu u dresu je nesigurno. Narko Dileri preuzeli Tribine. Huligani postali dio Uprave Klubova. Bunkeri,Brovinzi Droga na Stadionu i niko iz Kluba za to ne odgovara govori o svemu. Sve ove Navijace finansiraju njihovi Klubovi pa neka Klub snosi odgovornost a ne Organizator. Ili bez Gostujucih navijaca pa moji su zasrali ja cu i odgovarati.

  • Srbin

    20. april 2023 | 17:24

    Zasto je zabranjeno ostalim navijacima da budu prisutni kad je stoka odstranjena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA