Zvezda na pragu istorije: Može nikad ranije da osvoji titulu uz još tri velika rekorda

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

Crveno-beli imaju prvu "meč loptu" na Marakani od 18.00 u subotu protiv TSC-a

Na Marakani se uveliko pripremaju za subotnji meč protiv TSC-a koji je na programu od 18.00, a gde će Crvena zvezda moći i matematički da obezbedi 34. titulu. Crveno-belima čak i remi protiv gostiju iz Bačke Topole donosi sigurnu titulu, a time bi oborili nekoliko rekorda.

Crveno-beli bi vezali šestu uzastopnu titulu popravili bi dosadašnji rekord kluba, a ujedno bi se izjednačili sa Partizanom, koji je takođe vezao šest titula od 2008. do 2013. godine.

Takođe, ukoliko osvoje i Kup Srbije, doći će i do treće vezane duple krune, što nije samo Zvezdin rekord, već niko nikada u jugoslovenskom, a zatim i srpskom fudbalu nije uspeo da dođe do takvog učinka.

Zvezda trenutno ima najduži niz u Evropi i svetu po broju domaćih utakmica na svom stadionu bez poraza - trenutno je na broju od 109 utakmica, a poslednji meč na Marakani u prvenstvu Zvezda je izgubila sada već davnog aprila 2017. godine.

Pored svih ovih impozantnih rezultata, izabranici Miloša Milojevića grabe ka jednoj od najranije osvojenih titula uz najveću bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli.

Kako se navodi na sajtu crveno-belih, u 28. kolu, 1977. godine, Crvena zvezda je pobedom nad Dinamo Zagrebom rezultatom 3:1 obezbedila do sada najranije osvojenu šampionsku titulu, a dvostruki strelac bio je Filipović, dok je jednom bio precizan Šestić. Uz napomenu da se tada pobeda računala kao dva boda - Crvena zvezda je završila sa čak devet poena prednosti u odnosu na ekipu Dinama iz Zagreba koja je zauzela drugo mesto.

- Od tada, pa do danas, nijedna generacija našeg kluba nije uspela da izjednači taj učinak, a četu Miloša Milojevića deli jedan meč od ispisivanja nove istorije zlatnim slovima. Ukoliko Crvena zvezda slavi ili čak odigra remi sa ekipom TSC-a u meču 31. kola domaćeg šampionata, matematički će obezbediti titulu šampiona države, s obzirom da trenutno imamo 20 bodova prednosti u odnosu na ekipu iz Bačke Topole i ukoliko bi se održala ta razlika, definitivno bismo došli do pehara nacionalnog prvenstva sa najubedljivijom razlikom. Za sada rekord drže izabranici Vladana Milojevića koji su u sezoni 2017/18 završili sezonu sa 17 bodova više u odnosu na večitog rivala, koji je bio drugi - navodi se na sajtu Zvezde.

Interesantno je da bi ovaj podvig ostvario još Miodrag Grof Božović, kada je vodio Zvezdu u sezoni 2015/16, kada je na kraju regularnog dela Zvezda imala čak 28 bodova prednosti, ali su se tada delili bodovi, pa nije obezbedio titulu odmah. Da je tada bio isti princip kao što je sada na snazi u prvenstvu Srbije, taj rekord bi ostao na snazi.

Takođe, Zvezda je blizu osvajanja titule bez poraza u prvenstvu, a jedini put kada je to uspela do sada bilo je u sezoni 2020/21, kada je imala skor od 35 pobeda i tri remija i osvojila 108 bodova uz 114 postignitih golova.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši fudbaler Zvezde sreo Srbe u Norveškoj, pa se kucao jajima nasred stadiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    17. april 2023 | 18:38

    INSTITUCIJAAAAAAAAAA!!!!Bravo Zvezdo samo melji!!!!

  • Miki

    17. april 2023 | 18:38

    Dati bar bod TSC-u

  • Tirana vas voli

    17. april 2023 | 17:40

    ne mogu da vjerujem da se ljudi raduju necem srto svi zanju kao i oni da je sve to LAZNO i da je sve namjesteno..kakav moras biti covjek i radovati se ukradenom..tipicno za klub koji je nastao u Tirani i albanski mentalitet..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA