Vreme čitanja: oko 2 min.

Legenda evropskog fudbala u Srbiji: Čuveni golgeter posetio FK Novi Sad, želi saradnju sa klubom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni grčki golgeter posetio je Srpsku Atinu

  • 0
grčki fudbaler Theofanis Gekas posetio je Novi Sad Foto: Jelena Grlić

Čuveni grčki fudbaler Teofanis Gekas, koji je sada ušao u trenerske vode, posetio je Novi Sad, prošetao se kroz grad i upoznao se sa našom kulturom, a čast da ga ugoste u svojm prostorijama imala je uprava FK Novi Sad.

- Bila nam je čast da smo u prostorijama kluba imali priliku da ugostimo proslavljenog grčkog fudbalera Teofanisa Gekasa, napadača iz zlatne generacije grčke reprezentacije koji je svoju bogatu karijeru proveo u mnogim poznatim klubovima - rekli su u RFK Novi Sad.

Gekasa je ovom prilikom ugostio kao domaćin proslavljeni napadač Slobodan Jovanović koji mu je u ime kluba uručio i poklone.

U dvodnevnoj poseti klubu Gekas i Jovanović su proveli vreme razgledajući prostorije kluba i razgovarajući o trenutnim i budućim igračima, afirmaciji mladih igrača i promociji RFK-a van okvira Srbije. Drugi dan su prisustvovali utakmici RFK-a nakon koje se proslavljeni grčki napadač uputio u domovinu.

Gekas je istakao da mu je drago što je došao u posetu ovom klubu i da je impresioniran kvalitetom i predanošću igrača i uprave kluba u ovoj sezoni. Jovanović je takođe izrazio svoje zadovoljstvo što je baš njemu pružena prilika da ugosti Gekasa i da međusobno podele svoja iskustva i znanja što im svakako ne manjka.

Svi prisutni su se složili da je ovo bio veoma inspirativan susret za klub i da će znanje i iskustvo koje je Gekas podelio biti dragoceni za dalji razvoj igrača i kluba u celini.

Uprava kluba je izrazila zahvalnost Teofanisu Gekasu na poseti i istakli su da bi voleli da ostvare neki vid poslovne saradnje sa njim u skorijoj budućnosti. Gekas je odgovorio da je i sam zainteresovan za saradnju sa klubom i da je oduševljen infrastrukturom i organizacijom kluba.

- Kao neko ko je bio najbolji strelac u FIFA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine i dva puta najbolji strelac Superlige Grčke i Nemačke Bundeslige ovakva vrsta poslovne saradnje bi mogla biti od velike koristi za klub, jer bi se dobila prilika za unapređenje u radu čitavog kluba sa takvim velikim internacionalnim iskustvom koje poseduje Gekas. Takođe, poslovna saradnja sa Gekasom bi mogla doneti još veće medijsko interesovanje za klub, kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou - ističu iz kluba.

Inače čuveni Gekas igrao je za mnoge poznate evropske klube kao što su Panatinaikos, Bohum, Bajer iz Leverkuzena, Herta iz Berlina, Ajntraht Frakfurt, Portsmut, Levante i mnoštvo drugih evropskih ekipa.

Gekas je za reprezentaciju Grčke odigrao 78 utakmica i dao 24 gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA