≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I Partizan ima čudo od igrača i budućeg seniorskog aduta: Drezgić uz tripl-dabl napravio indeks 44!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalna rola tinejdžera crno-belih u meču za sedmo mesto na Evroliginom turniru za juniore

  • 4
savo drezgić Foto: MN Press

Juniori Partizana zauzeli su sedmo mesto na Evroliginom "Next Generation" turniru u Železnikom posle pobede nad italijanskom Venecijom rezultatom 87:79. Crno-belima je ovo bila i prva pobeda na turniru posle tri vezana poraza u grupi, dok je italijanski sastav ostao bez trijumfa u četiri meča i zauzeo je poslednje mesto.

Apsolutni junak meča bio je Partizanov vunderkind Savo Drezgić (17) sa jednom od najboljih individualnih partija viđenih na turniru. Savo je Veneciji ubacio 27 poena, upisao i 12 skokova i 10 asistencija, a ovaj tripl-dabl doneo mu je indeks korisnosti 44!

Savo je bio fenomenalan u šutu, za dva je imao učinak 4/9, za tri 3/4, za jedan 10/14.

Dan ranije, svu pažnju košarkaške javnosti pokupio je Zvezdin biser Nikola Topić koji je upisao 49 poena u meču za plasman u finale.

Osim Drezgića, Partizan je do pobede vodio i Stefan Plisnić sa 22 poena i praktično je ovaj tandem odgovoran za najjači napadački nalet crno-belih, za koji gosti nisu pronašli defanzivni odgovor.

U finalu turnira, kasnije, sastaju se Crvena zvezda i Mega, a pobednik tog meča plasiraće se na završni turnir koji se održava u Kaunasu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    2. april 2023 | 14:58

    Isti su stvarno. Ovaj za sedmo mesto, a Nas za Finale. Stvarno nema razlike

  • Pale

    2. april 2023 | 15:38

    Ovi iz predgrađa nemaju gde da leče komplekse pa to rade ovde. Nešto ste i vredeli dok vam ne dođoše vildoza i Kampaco. Spasio vas direktor el jer da je Kampaco igrao otkad je došao bili bi ste 19-i od 18 klubova.

  • petar

    2. april 2023 | 15:12

    Sta vredi nije kamerunac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA