Zna se koje tata fudbala u Barsi: Leva i klinci odveli Katalonce na +15 ispred Reala

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sprema se šampionska fešta u Kataloniji

Deset kola pre kraja setone u španskoj Primeri više nego ikad nazire se novi šampion. Barselona nezadrživo grabi ka tituli i biće zaista čudo ako se ne dokopa trofeja s obzirom na to da nakon pobede nad Elčeom 4:0 ima 15 bodova više od aktuelnog prvaka i prvog pratioca Reala. Madriđani imaju i meč manje.

Osim ogromne bodovne prednosti povoljna okolnost po Ćavijev tim je i ta što do kraja sezone, osim meča sa Atletiko Madridom (kod kuće), praktično nema jači izazov. Takođe, od preostalih deset utakmica, Barsa će šest odigrati na svom terenu i to je takođe skoro pa garant da do kraja trke neće biti drame.

Pobedu Kataloncima u gostima kod poslednjeplasiranog tima lige doneli su "tata" Levandovski sa dva gola i asistencijom, te klinci Ansu Fati, Gavi i ostatak tima koji je danas u Alikanteu imao jedan od lakših izazova ove sezone.

Levandovski je sa dva gola sebi obezbedio čvrstu lidersku poziciju na tabeli liste strelaca, dok je Ansu Fati, osporavan u poslednje vreme, potvrdio klasu i nagovestio uzlet pred nastavak sezone.

Fati je poslednjih dana bio u žiži medija, tačnije njegov otac koji je izneo niz kritika na račun Ćavija i Barselone zbog činjenice da njegov sin ne dobija minutažu adekvatnu njegovom potencijalu. Svog sina je nazvao Barsinim projektom i to njegovo gunđanje se sigurno nije dopalo onima koji brinu o karijeri njegovog naslednika.

Za razliku od oca, kako je ocenila Marka u izveštaju sa utakmice, Ansu Fati je "pričao" na terenu, golom je upotpunipo seriju protiv Elčea, a osim njega i Levandovskog, u strelce se upisao i Feran Tores.

Ubedljiva pobeda Barselone, bez ikakvih trzavica, ujedno i novi udarac svake nade Reala da do kraja može režirati veleobrt i čudo.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA