Partizan poražen od CSKA 1948: Humska "prokleta" i na prijateljskim mečevima

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 27

Svetislav Dikov dva puta matirao crno-bele koji su za 90 miuuta stvorili samo jednu pravu priliku

Zvuči apsurdno, iako se možda ne broji jer se radi o prijateljskom meču, ali Partizan ni šesti put zaredom nije uspeo da pobedi na stadinu u Humskoj. čak ni u duelu bez takmičarskog značaja. Ovoga puta "meru" crno-belima je uzeo CSKA 1948, trećeplasirani tim Bugarske, koji je golovima Svetislava Dikova slavio sa 2:0 i samo potvrdio tezu da je tim Igora Duljaja u izuzetno teškom psihološkom i rezultatskom trenutku.

Provera kad joj vreme nije, zakazana još zimus kada je situacija u timu i klubu bila koliko-toliko bolja, pozitivnija, u ovom trentutku Partizanu nije donela ništa dobro, jer ne samo da je potvrdila evidentne probleme sa kojima se Igor Duljaj i ekipa suočavaju, več je i došla u momentima kada je na raspolaganju samo 13 fudbalera usled reprezentatzivnih obaveza.

Zato je u prvih 11 priliku dobio mladi Trifuović, a na klupi za rezervne igrače crno-belih je, uz Kolorada, Belića, Filipovića i Lukača bila nekolicina momaka iz omladinske škole, kako bi se popunio protokol, dok su van tima ostali Rikardo Gomeš i Patrik Andrade.

Otuda i opora, teško gledljiva igra oba tima u većem delu prvog poluvremena, sa tek ponekim "krštenim" napadom i pokušajem, te jasnim govorom tela fudbalera da "odrađuju posao" da se neko ne bi povredio, jer i CSKA 1948 i Partizan u nastavku takmičenja u Bugarskoj i Srbiji čekaju teški mečevi.

Tek jedan solida pokušaj loba Angelova razbio je monotoiju u prvih 20-tak minuta, ali nije doneo nagoveštaj značajnijih događaja sve do 35. minuta kada je bugarski tim poveo.

Partizan protiv CSKA Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Bila je to akcija na desnom boku gde je Urošević zakasnio da blokira centaršut Karagarena, lopta je pala između dva štopera, a kasnio je i Marković kome je Dikov ušao u putanju i rutinski u padu pogodio mrežu Nemanje Stevanovića, koji je u toj situaciji bio nemoćan - 0:1.

Partizan, pak, ofanzivno "siromašan", spor, nedorečen, sa mnogo grešaka u osnovnim elemetima igre - prijemu i pasu, pogrešnim rešenjima u poslednjoj trećini čak i u akcijama koje su "mirisale" na dobre. Sve se na kraju svelo na pokušaje Trifuovića i Živkovića sa distace, te nekoliko cetaršuteva na koje niko nije odreagovao.

Morao je Duljaj u poluvremenu da menja tim, ostao je bez levog beka, pa je u nastavku priliku dobio Filipović koji je zauzeo mesto u centralnom delu uz Markovića, dok je Šehović prekomadovan uz levu aut-liiju.

I mogli su crno-beli do izjednačenja u 52. minutu kada je Pantić odlično proigrao Jovića, koji, umesto da odigra povratnu loptu ka dvojici usamljenih saigrača na petercu, šutira neprecizno iz gotovo "mrtvog" ugla i promašuje.

Kazna je stigla ekspresno, posle samo dva minuta, CSKA 1948 je izborio korner koji je izveo Dos Santos, za kratko je intervenisala odbrana Partizana, ali je lopta pala pred Svetislava Dikova koji snažnim udarcem pogodio dalji ugao i to blok - 0:2.

Promenio je Duljaj ubrzo još nekoliko igrača, pružio priliku mladim momcima, ali sem malo više energije, crno-beli napadački nisu dobili puno toga, štaviše, domaći tim je imao sreće da nije primio još jedan ili dva gola, jer je u završnici Milan Lukač odbranio zicer Okraviju, a Bugari su imali i još nekoliko opasnih napada koje samo svojom nespretnošću nisu okočali na pravi način.

Partizan - CSKA Sofija 1948 0:2 (0:1)

Sudije: Pavle Tomić, Miloš Miškeljin, Novak Novaković

Partizan: Stevanović, Živković, Urošević, Fejsa, Marković, Šehović, Jović, Traore, Pavlović, Pantić, Trifunović

Izmene: Lukač, Nikolić, Aćimović, Tanasijević, Isailović, Aleksić, Bebek, Belić, Kolorado, Filipović

CSKA Sofija 1948: Ganev, Aleksandrov, Petrov, Pereira, Čočev, Daskalov, Karagaren, Angelov, P. Dosantos, Dikov, Marin

Izmene: Marinov, H. Dosantos, Merlo, Bastumov, Antonov, Lijaskov

Video: Neobična situacija: Igrač Napretka krenuo da izbaci baklju sa terena, ali mu sudija nije dozvolio

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA