Posle onih 6:1, derbi Voša - Čuka išao je uvek u jednom pravcu: Šta nas čeka u subotu na Karađorđu?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Brđani na poslednjih 12 utakmica u Superligi nisu poraženi od Novosađana

Oni pravi ljubitelji fudbala veruju da ćemo u subotu od 16 časova videti pravi spektakl na "Karađorđu", gde u duelu dva tima koji se bore za Evropu Vojvodina dočekuje Čukarički!

Brđani imaju sedam bodova viša, što znači da su blagi favoriti na ovom meču. A na ruku im idu i rezultati u poslednjih nekoliko godina. Naime, ne računajući onaj meč u Kupu 2020. godine, Čuka na poslednjih 12 utakmica nije doživela poraz od Stare dame.

Iza sebe imaju pet prolećnih pobeda na šest mečeva i samo bod zaostaju za drugoplasiranim Partizanom.

- Prezadovoljan sam rezultatima koje smo ostvarili u nastavku sezone, baš kao i svi u klubu. Pokazali smo da smo ozbiljni konkurenti za plasman u Evropu, smatram da smo svima dokazali kakva smo ekipa. Mnogi pričaju i o tom drugom mestu, ali mi nigde ne žurimo, gledamo za sada samo sebe. Partizan je na bod razlike, ima odličnu ekipu, tek ćemo voditi velike bitke - rekao je vezista Čuke Stefan Tomović koji se osvrnuo na meč sa Vošom:

Mohamed Badamosi, FK Čukarički - FK Vojvodina Foto: MN Press

- Čeka nas izuzetno teška utakmica, Vojvodina ima vrlo kvalitetan sastav, igraju na svom stadionu, promenili su trenera i verovatno će uslediti reakcija. Ali, očekujem da nastavimo u ritmu u kojem smo krenuli. Dobro poznajem stadion „Karađorđe“ dok sam nosio dres Proletera, tamo sam najviše golova u karijeri postigao, neki su bili zaista lepi, protiv velikih rivala. Radujem se što ću ponovo igrati u Novom Sadu.

Vojvodina je u Novom Sadu poslednni put pobedila Čuku 2017. godine, dok su u maju 2018. na Banovom brdu ostvarili i poslednji trijumf uopšte u Superligi.

I to na spektakularan način - trijumfom od 6:1. Mada, treba napomenuti da je Čuka prethodno ostala bez trenera Nenada Lalatovića, dok rezultatski imperativ skoro pa da nije ni postojao.

Čuka je u međuvremenu slavila četiri puta, tri puta uzastopno, dok je na osam mečeva bilo nerešeno. Jedini prekid tog lošeg niza Vođe bio je taj duel u Kupu u junu pre tri godine (1:0).

- Očekuje nas jako važna utakmica u kojoj Vojvodina ima bezbroj motiva. Jedan od njih je što u poslednjih pet utakmica Vojvodina nije slavila pobedu protiv Čukaričkog. Zato želim ovim putem da pozovem sve navijače da nas podrže u što većem broju, jer i sutra navijačka grupa „Firma“ slavi 34 godine od osnivanja. Takođe sve naše sugrađane i prijatelje pozivam da dođu i da nam daju vetar u leđa da zajedno dođemo do pobede - rekao je trener Voše Radoslav Batak.

Video: Ovako je Čukarički postigao gol za pobedu protiv Radnika

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гробар 1966

    11. mart 2023 | 06:55

    Све је то ок што си рекао!Али, да Партизан има одличну екипу, је смешно!Брутално смешно!!!!И поред тога, ❤️⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️⚪️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA