Mesi putuje u Saudijsku Arabiju treći put u godinu dana: Da li to priprema teren da ode kod Ronalda?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zasad su ove posete samo deo dogovora o promociji ove države

Lionel Mesi bi, kako stvari stoje, uskoro mogao da pođe putem svog najvećeg rivala Kristijana Ronalda koji je uzeo ogromne pare u Saudijskoj Arabiji da zabavlja tamošnji narod i navijače. Mesi će put ove države uskoro i treći put u poslednjih godinu dana što može biti još jedan znak da bi njegova karijera, po isteku ugovora sa Pari Sen Žermenom, mogla da ode u pravcu najveće države Bliskog Istoka.

Mesiju ugovor sa Parižanima ističe ovog leta, a još uvek se, makar javno, nije izjasnio po pitanju nastavka karijere.

Mesi će Saudijsku Arabiju ići kao ambasador te zemlje što je i potvrdio Ministar turizma Saudijske Arabije Ahmed Al Kateb.

- Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu našem ambasadoru turizma i zvezdi Lionelu Mesiju i njegovoj porodici drugi put u mesec dana i želim mu da uživa u našim prelepim turističkim destinacijama, da se poveže sa ljudima i da uživa u jedinstvenim iskustvima - "tvitnuo" je  ministar Ahmed Al Kateb.

Saudijska Arabija želi promociju svoje zemlje na mnoge načine ali, čini se  da kroz fudbal dobija najbolju moguu prepoznatljivost da je spremna da se ovara prema svetu. Dolazak Ronalda u Al-Nasr za rekordni novac je dovoljan pokazatelj koliko su Saudijci namerni da sve što zamisle i realizuju.

- Prisustvo Kristijana Ronalda ovde nas sve ohrabruje da i Mesi može doći u Saudijsku Arabiju - izjavio je trener tamošnjeg prvoligaša Al-Hilala Ramon Dijaz.

- Saudijski fudbal se ubrzano razvija ia napreduje i deluje da je spreman da prizove veliki broj najvećih fudbalera - dodao je Dijaz.

Saudijsa Arabija slovi za najvećeg favorita za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2030. godine.

Video: Argentinci okružili Mesijev automobil: Nema mira gde god da se okrene

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA