Mitrović nikako da se vrati golovima: Srpska mašina ne radi još od 3. januara, Fulam kasni za Evropom

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Sivilo iz kojeg će morati da izađe Mitrogol

Fudbaleri Fulama poraženi su u 26. kolu Premijer lige na gostovanju Brentfordu 3:2, a srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović još jednom nije uspeo da se upiše u listu strelaca. 

Nije ovaj slabiji ritam nešto na šta smo navikli od Mitrogola, ali od 3. januara nije uspeo da zatrese mrežu, što zbog povrede, što zbog lošije forme.

Poslednji njegov pogodak viđen je protiv Lestera par dana nakon Nove godine, a onda je usledio post protiv Njukasla, Totenhema, Sanderlenda, Čelsija, pa ponovo protiv Sanderlenda u sklopu FA Kupa, a onda i protiv Notingema nakon čega je morao dva meča da pauzira zbog povrede.

Vratio se u FA Kupu protiv Lidsa gde je njegov tim slavio sa 2:0, a asistencija je ohrabrila navijače sa Krejven kotidža da će Mitrović proraditi i sa golovima.

Ipak, to nije bio slučaj protiv Brentforda koji je pametno odigrao, sačekao greške gostiju i sa dva gola uspeo da slavi.

Vođstvo je stiglo već u šestom minutu kada je Itan Pinok zatresao mrežu.

Nisu se uznemirili gosti, preuzeli su loptu i to im se isplatilo u 39. minutu kada je došlo do poravnanja.

Andreas Pereira je sa nekih 20 metara silovito pogodio iz slobodnjaka mesto gde se spajaju stativa i prečka, a lopta se odbila direktno na glavu Solomona koji je postigao svoj peti gol na pet utakmica i tako preuzeo baklju od trenutno indisponiranog Aleksandra.

Tek nešto plitko u drugom delu igre, Fulam je katastrofalnom reakcijom Diopa omogućio Brentfordu da pređe ponovo u vođstvo.

Štoper je, pri pokušaju ispucavanja u gužvi, udario je Damsgarda i skrivio jedanaesterac koji je u 51. minutu realizovao Ajvan Toni.

Zaključni udarac delo je Matijasa Jensena koji je u 85. minutu iskoristio asistenciju Šejda sa leve strane i sa nekoliko metara ugurao loptu u mrežu.

U devetom minutu nadoknade je postavljen konačni rezultat od 3:2 kada je karlos Vinisijus uspeo iz bloka da dobro reaguje i prikuca, ali je bilo već kasno da se jurne makar na bod.

Mitrović je u 61. minutu dobio žuti karton zbog prigovora, dok je njegov kolega iz kluba i reprezentacije Saša Lukić skrivio jedan oštar faul u 35. minutu, zbog čega je bio opomenut, a onda je samo pet minuta kasnije bio pred isključenjem, ali mu je sudija oprostio taj momenat.

Fulam je sada na tri boda od zone evropskih takmičenja, ali ima i meč više od Liverpula. Između ova dva tima se nalazi i Njukasl koji ima bod manje od Liverpula, a dva boda i dva meča više od Fulama.

Video: Nova magija Kataija, a Mitrović neodbranjivo pod prečku: Zvezda duplirala prednost protiv Javora

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    7. mart 2023 | 02:04

    Davaće golove kad dobije upotrebljive lopte, danas nije dobio valjanu loptu dva puta za celu utakmicu.

  • struchnyakowsky

    6. mart 2023 | 23:34

    polako treba da se vrati u drugu ligu pa onda ce on ponovo da daje golove

  • zapazen ucinak

    6. mart 2023 | 23:24

    danas zuti karton

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA