Partizanov tim za 169. večiti derbi: Kolorado dobija prednost na sredini, crno-beli traže izlaz iz krize

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 14

Trener Igor Duljaj je imao samo tri treninga sa ekipom pre vatrenog krštenja u najvažnijem meču srpskog fudbala

Da mu je neko pre desetak dana rekao da će početkom marta voditi Partizan u 169. večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, Igor Duljaj sigurno ne bi poverovao u takvu mogućnost, no, kako se u Humskoj poslednjih godina sve dešava naprečac i iznenada, tako je i mladom treneru, posle niza slabih rezultata, pripala uloga "vatrogasca" i to u najvažnijem meču srpskog fudbala.

Sam je priznao da nije mogao da bira ni kao dečak, kada se posle poziva crno-belih odvajao od kuće, niti kasnije kada je "preko noći" prodat u Šahtjor iz Donjecka, tako se i sada prihvatio posla od koga su mnogi okretali glavu, svesni da je trenutak izuzetno kompleksan, mnogo teži od samog gostovanja najvećem rivalu u kome, kako sam Duljaj reče, može mnogo i da se izgubi, ali i da se dobije u slučaju pozitivnog rezultata.

Ne pamti se kada je jedan trener u Partizana preuzeo posao pred sam derbi, sa samo tri treninga sa kompletnom ekipom i komplikovanom, pre svega, psihološkom situacijom ekipe, koja je izgubila identitet i samopouzdanje, pa mora da se "vadi" protiv Crvene zvezde.

Nije zato ni Duljaj imao prostora za korenite promene, donelo bi to potpuno suprotni efekat, mogao je samo da se pozabavi psihološkim stanjem svoga tima i da pokuša da "trgne" fudbalere iz letargije u koju su zapali još od duela sa Mladosti GAT.

Nije ni "sekao" neke od fudbalera koje bi možda trebalo da sankcioniše, jer jedno je rešavati probleme unutar svlačionice, u četiri zida, kako se to oduvek radilo, a drugo glumiti mangupa pred "civilima" i ljudima koji nemaju veze sa timom, sve i da je mišljenje ispravno u datom trenutku.

Tako će sutrašnji derbi na golu početi Aleksandar Popović, koji je, iako konstantno osciluje u formi, u amplitudi "od junaka do tragičara", standardan od početka sezone i ima prednost nad Nemanjom Stevanovićem, koji je u prošlosti i te kako doprinosio na velikim utakmicama i možda je trebalo razmisliti i o toj mogućnosti.

Neće Duljaj menjati ni poslednju liniju, jer Partizan, hteo to neko da prizna ili ne, i nema širok dijapazon rešenja i otuda se često i događalo da ekipa kiksne kada neko od startera iskoči iz koloseka zbog povrede ili suspenzije.

Taj poslednji bedem ispred Popovića će činiti Aleksandar Filipović na poziciji desnog beka, Svetozar Marković i Igor Vujačić kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Posle odrađene suspenzije usled žutih kartona u tim se vraća i Kristijan Belić, pozitivno iznennađenje Gordana Petrića u jesenjem derbiju, bonus igrač koji će i ovoga puta početi duel sa najvećim rivalom i neko ko je svojim karakteristikama taj status i zaslužio.

FK Partizan sastav grafika 3 Foto: Telegraf.rs

U napadu sve poznato

Jedina promena u odnosu na dosadašnje duele koju bi Duljaj trebalo da plasira, a "testirana" je već u prethodnom meču sa Radničkim 1923, svakako je poverenje Andreasu Koloradu, koji će posle iskustva sa Kragujevčanima "osetiti barut" i 169. večitog derbija u svom drugom startu u srpskom fudbalu.

Sve ostalo je mahom manje-više isto, jer Partizan, rekosmo već, ono najbolje baštini u 11 startera, uz nekolicinu talentovanih momaka iz omladinske škole pred kojima je vreme za dokazivanje. Otuda će navalni deo tima biti internacionalni sa Fusenijem Dijabateom i Kvinsijem Menigom na krilnim pozicijama, Bibarsom Nathom kao organizatorom igre i Rikardom Gomešom - najisturenijim napadačem.

Sastav tima i raspored igrača na terenu svakako ne znače da će zahtevi stručnog štaba za fudbalere biti isti kao u prethodnim duelima, Duljaj će verovatno pokušati da pripremi neku "zamku" Crvenoj zvezdi, koja usled aktuelnog trenutka slovi za favorita. Ipak, floskula kaže - u derbiju ne pobeđuje uvek bolji, niti tim koji je bolje plasiran na tabeli, već odlučuju detalji, inspiracija pojedinca, pa i inat i ponos tima, poslednje dve stavke bi zapravo trebalo da budu i najveći motiv igračima crno-belih, jer posle silnih utakmica koje su ovog proleća "uprskali" makar toliko duguju navijačima, koji, usled "vanredne okolnosti" kakva je večiti derbi, najavljuju prekid bojkota i podršku timu na stadionu "Rajko Mitić".

Video: Agresivno od prvog zvižduka: Igor Duljaj o strategiji protiv Zvezde na 169. večitom derbiju

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suma sumarum

    2. mart 2023 | 20:53

    partizan u prednosti zato sto za zvezdu igra pesic

  • GP

    2. mart 2023 | 23:16

    Dok je god ova uprava u Partizanu ne interesujeme nijedna utakmica, pa ni veciti derbi. Mogu da igraju kako god hoce i moze da igra ko mu volja. Eto Vucelica i Vazure neka oni navijaju.

  • Belic

    3. mart 2023 | 07:10

    Belic dobija crveni karton do 20min.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA