Mogu li Čukarički i TSC da kreiraju dramu i dođu do Lige šampiona?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 15

Pobede Čuke i TSC-a i eventualan kiks Partizana u derbiju "spakovaće" ove timove "u tri boda" na tabeli

Osim po večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana koji je na programu u petak (19.00), ovo vanredno 24. kolo Superlige moglo bi da se pamti i po eventualnoj drami u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona!

Naime, istu ćemo definitivno dobiti ukoliko Čukarički u sredu (18.00) trijumfuje protiv Mladosti u Lučanima, a TSC dan kasnije protiv Radničkog u Kragujevcu - uz potencijalni kiks Partizana na Marakani.

To drugo mesto, već viđeno na adresu u Humskoj, više neće biti "rezervisano" samo za Partizan koji je tokom proleća prosuo pet bodova i ima samo četiri više od TSC-a. Odnosno šest od Brđana.

Ukoliko crno-beli sa novim trenerom Igorom Duljajem, izgube derbi, a pomenuta dva tima dobiju svoje utakmice, stanje na tabeli posle 24. kola biće: Partizan 50, TSC 49, Čukarički 47.

FK TSC vs FK PARTIZAN Foto: MN Press/Milan Rašić

Do kraja regularnog dela Superlige ostaće još šest kola, a vredi pomenuti da će Partizan gostovati Čukaričkom u tom poslednjem 30. kolu, u potencijalno direktnoj borbi za to drugo mesto pred doigravanje.

Crno-beli posle derbija čekaju Kolubaru, Radnik i Voždovac, dok na noge, pored Čuke, idu u Lučane i Vojvodini.  TSC posle Kragijevca dočekuje Zvezdu, Mladost iz Lučana i Vojvodinu, a gostovaće Kolubari, Radniku i Voždovcu.

FK Partizan - FK Čukarički Foto: MN Press/Marko Metlaš

Čukarički, kao drugi najbolji domaćin u SL (odmah posle Zvezde), igraće na svom terenu protiv Radnika i Voždovca do tog derbija sa Partizanom, a gostovaće Vojvodini, Radničkom iz Niša i Javoru.

Nema sumnje da nas očekuje paklenih šest kola pred plej-of i borba za što bolje mesto na tabeli koje donosi određene benefite u vidu boljeg rasporeda i boljeg međusobnog susreta. A kada na to dodamo i da Vojvodina ima 42 boda, jasno je da će svako imati svoju računicu.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    1. mart 2023 | 13:42

    Pa neka igraju Čuka ili TSC, zašto da ne, da skupe bodove za naš fudbal

  • Dejan

    1. mart 2023 | 14:31

    Naravno da mogu, pitanje je da li će im biti dozvoljeno.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. mart 2023 | 14:02

    А што не би могли? За то треба и наша Звезда да им помогне, већ у петак...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA