≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krenula borba evroligaša za Dorsijem: Malo klubova može zadovoljiti njegove apetite, Efes prvi pitao

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 3
tajler dorsi Foto: MN Press

Američki košarkaš sa grčkim pasoešm Tajler Dorsi će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u Evropi posle raskida ugovora sa Razvojnim NBA timom Teksas Ledžends, filijalom Dalasa. Dorsi, koji je ostavio sjajan utisak u vreme dok je nosio dres Makabija i Olimpijakosa, sada je ponovo otvoren za ponude kojih, prema navodima grčkih medija, ne manjka.

Navodno, prvu konkretnu izneo je prvak Evrope Anadolu Efes koji je u potrazi za trenutnim alternativnim rešenjem na spoljnoj poziciji posle povrede Vasilija Micića za kojeg je sezona moguće i završena. Mada, kako navode Grci, Efes svakako gleda da privoli Dorsija kod sebe i sa zdravim Micićem, s obzirom na to da bi Srbin na leto mogao u NBA.

Grčki mediji navode da je Efes već kontaktirao agenta američkog košarkaša, opipao situaciju i dobio povratne informacije o uslovima pod kojima bi Dorsi prihvatio prelazak u novi klub. Njegove usluge nisu nimalo jeftine.

Do kraja sezone Dorsi traži platu od 700.000 evra odnosno 180.000 za svaki mesec što je suma koju mogu da prate i da plate samo platežno najizdašniji klubovi. Efes je definitivno jedan od takvih, mada nije jedini, jer situaciju osluškuju Fenerbahče i Monako.

Dorsi je takođe spreman da sasluša i ponude o dugoročnoj saradnji, zainteresovan je za trogodišnji ugovor i godišnju platu koja bi išla u rasponu od 1.5 do 1.8 miliona evra. Koji klub mu sa tim uslovima izađe u susret, lako će pridobiti sjajnog šutera.

U priči je navodno i Olimpijakos koji kao bivši Dorisjev klub nije bez šansi da ponovo ostvari saradnju sa Amerikancem.

Kako bilo, ko god dobije ovu bitku obezbediće sebi moćnog košgetera za nastavak sezone.

Dorsi ne mora ni da žuri sa odlukom pošto ima vremena do 1. marta da prelomi, kada je poslednji dan prijava za igranje u Evroligi.

Video: Zbog ovoga mu je doživotno zabranjen ulazak na mečeve Partizana: Trenutak kad navijač pljuje sudiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷

    26. februar 2023 | 19:42

    Slab je ovaj...nesto mi jeftino igra, milka i osamsto po sezoni, pa to placamo Kampacu za aba ligu....😂

  • Dejan

    26. februar 2023 | 19:44

    Ajmo Ostoja….Resi ovo…Da ne slusamo vise o argentincima.

  • Branimir

    26. februar 2023 | 19:28

    Pratili li ga partizan,pitam za druga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA