Dinamo je gospodar u Hrvatskoj: Hajduk doživeo sramotu na Maksimiru, Modri ih "pokerom" ispratili za Split

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Ponovo su Modri postavili stvari na svoje mesto

Fudbaleri Dinamo Zagreba su još jednom pokazali da trenutno nemaju konkurenciju u Hrvatskoj, pošto su u najvećem derbiju tamošnje lige slavili protiv Hajduka iz Splita sa ubedljivih 4:0 na svom terenu, čime su praktično i jednu ruku stavili na pehar prvaka lige.

Splićani su stigli u Zagreb prepuni optimizma, želje da se bore za pobedu koja bi donela neizvesnost u šampionskoj trci, gde Dinamo ima čak osam bodova više uz utakmicu manje, no, već u prvih 10 minuta su snovi o toj borbi pali u vodu.

Ivan Leko, trener Hajduka, očigledno nije dobro posložio svoj tim, što je golom već u 8. minutu susreta. Dino Perić je poslao loptu u šesnaesterac, tamo je Arijan Ademi uspeo da je prihvati pored štopera Hajduka, potom ju je pomerio na svoju levu nogu i lako je savladao Ivana Sentića za 1:0.

Nije to bio kraj Hajdukovih muka, pošto je isti igrač učestvovao kod gola. Ovoga puta Ademi nije postigao gol, ali jeste Mladen Baturina. Lepa akcija Dinama je krenula sa leve strane, polako je išla ka desnoj, lopta je krenula ka Ademiju koji je svojim štopovanjem uspeo da izbaci igrača Hajduka i tako je ostavi Baturini na polu-volej, dok je Sentić ponovo bio nemoćan. Bio je to 10. minut susreta.

Dinamo se nije zaustavio ni ovde, nastavili su da napdaju i to im se isplatilo u 38. minutu. Ostala je velika rupa na desnoj strani Hajduka, iskoristio je to Luka Ivanušec, koji je dobio odličnu loptu od strane Baturine, pohrlio je ka šesnaestercu, napravio lažnjak, a onda izuzetno finim udarcem savlada golmana Sentića, po treći put.

To je bilo sve za prvo poluvreme, kada su pomislili da je to to, usledio je novi gol. Opet Luka Ivanušec, ali sada u 63. minutu, na asistenciju Bruna Petkovića, čime su dodali i završni udarac Bilima iz Splita.

Video: Nenad Bjelica o prijateljstvu sa srpskim saigračima i reprezentaciji Hrvatske

(Telegraf.rs)

Video: Milošević srećan posle prve pobede: Možemo još bolje, to je proces

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DZG Rudeš

    26. februar 2023 | 23:23

    Ovo je bilo gaženje i patosiranje, ali ima jedna stvar koju moram spomenuti kao Dinamovac... Hajduk, kao klub svijetle tradicije, a on to nesumnjivo i je, spao je na niske grane, iz ovih ili onih razloga, u koje ja ne želim ulaziti, a bojim se da većina njegovih navijača toga nije ni svjesna, ili ne želi biti svjesna...Klub koji je osnovan u donekle opskurnoj ali nadasve simpatičnoj praškoj pivnici daleke 1911e od pola tuceta zaluđenih studentskih entuzijasta u jednom romantičnom fudbalskom snu, nije ni u snu sanjala da će njihov voljeni klub trpiti tako gruba poniženja nekih 112 godina docnije...Ponavljam, ne bih ulazio u njihove probleme (jer je to dubinski dubinsko ozbiljno ozbiljna stvar), samo želim reći, ako je napaćenim navijačima kluba potrebno toplo ognjište i krov nad glavom, čaj bez šećera za okrepu ujutro pred daleki put u Split, javite mi u inbox...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA