PAO "preživeo" pakao Pireja: Zeleni odbili nalete Olimpijakosa, ekipa srpskog trenera i dalje prva u Grčkoj

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Dominirali su crveno-beli ali je odbrana gostiju izdržala ovaj put

Trka za titulu prvaka u Grčkoj je moguće jedna od najzanimljivijih koja se vodi ove sezone u Evropi. Lider posle nepotpunog 24. kola i dalje je Panatinaikos srpskog trenera Ivana Jovanovića. Atinski "Zeleni" su se održali iznad svih i posle velikog derbija sa Olimpijakosem u paklu stadiona "Karaiskakis" u Pireju.

Na kraju, posle dominacije domaćeg tima, gosti su odneli bod koji ih je održao na liderskoj poziciji, ali je njime i odbijen pokušaj Olimpijakosa da im priđe na samo dva boda.

Drugoplasirani AEK, koji je danas slavio 2:0, ima meč manje i dva boda manje od Ivanovićevog tima.

Četvrti, sa najmanje šansi da se umeša u borbu za sam vrh, ali daleko od toga da je i otpisan u tom smislu, je solunski PAOK - sa sedam bodova manje od Panatinaikosa. 

U velikom okršaju u Pireju, Panatinaikos je sve vreme, uz tek kratke periode egal partije, bio u podređenom položaju. Nije Jovanovićev tim uspeo da nametne svoju igru i da ozbiljnije ugrozi gol rivala te je fokus uglavnom bio na destrukciji igre Olimpijakosa što je na kraju dalo povoljan rezultat.

Jednu jedinu priliku gosti su imali preko Slovenca Šporara i to tek u drugoj polovoni drugog poluvremena.

Pre i posle toga Olimpijakos je nadirao i kreirao bolje, preciznije i opasnije, ali mreža aktuelnog osvajača Kupa ostala je netaknuta.

Panatinaikos u narednom kolu igra protiv Panaitolikosa, pa protiv Atromitosa nakon čega kreće doigravanje u plej-ofu.

Artinski "Zeleni" dugo godina su bez bitne uloge u grškom fudbalu ali se situacija potpuno promenila dolaskom Jovanovića, koji je doneo klubu Kup posle dugo godina, a sada ima i lepu priliku da dođe i do titule na koju navijači Panatinaikosa čekaju od sezone 2009/2010.

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. februar 2023 | 00:50

    Ccc, Var je unistio fudbal i mene zajedno sa njim. 100din 120 hiljada dobitak. Sad cu da pisem sudiji ovom da mi isplati dobitak...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA