Potresna priča fudbalera koji je preživeo zemljotres u Turskoj: "Skočio sam sa 2. sprata, saigrač je krvario"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bariš Bašdaš je preživeo, ali pamti šokantne scene

Prolaze dani, a utisak ostaje posle stravičnih zemljotresa koji su pogodili istok Turske i region Malatije i Gazijantepa u kojima je život izgubilo preko 30.000 ljudi, a pričinjena je ogromna materijalna šteta.

Među poginulima su i brojni sportisti, a sreću da ne doživi sudbinu svojih kolega sa terena imao je fudbaler Malatije, Bariš Bašdaš, koji se direktno uključio u prenos nemačke televizije ZDF, ne bi li govorio o tome kako je preživeo traumatičnu noć.

Kaže da je u momentu zemljotresa spavao.

- Odjednom smo počeli da osećamo drmanje. Probudio sam se i počeo da gledam unaokolo, posle tri-četiri sekunde, samo sam pao sa kreveta. Kao da je atomska bomba pala na nas - rekao je na startu Bašdaš.

Panika se potom uvukla u kosti.

- Onda sam počeo da trčim. Nestala je struja. Kamenčići i prašina su samo izbijali iz zidova. Skočio sam sa drugog sprata i uganuo članak. Kada sam skočio, video sam da moj saigrač krvari - nastavio je fudbaler Malatije.

Vremenski uslovi bili su vrlo loši, jer je hladnoća samo dodatno stajala na teret spasiocima i povređenima.

- Vreme je bilo veoma hladno. Ljudi su bili u kratkoj odeći, jer su spavali u tom momentu, a napolju je zapravo bilo ledeno. Mnogi nisu mogli da se vrate svojim kućama kako bi obukli nešto toplo - naglašava Bašdaš.

Lepa vest je da su najveći turski klubovi, Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaraj dogovorili prijateljske utakmice i zajedničku kampanju sa Fudbalskim savezom Nemačke, koja bi trebalo da pomogne ugroženima posle stravičnog zemljotresa.

Video: Čudo 13. dan nakon potresa: Iz ruševina izvučeno troje ljudi, među njima i dete

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA