Sve što treba da znate o meču Zvezda - Čukarički: Očekivane postave, ko ne može da igra, gde je TV prenos...

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Nema sumnje da je ovo derbi 22. runde

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 15 časova igraju derbi meč 22. kola Superlige protiv Čukaričkog na Marakani!

Brđani su proleće otvorili sa dve pobede i nalaze se na 4. mestu, sa bodom manje od TSC-a, dok je Zvezda uspela za jedan bod da uveća prednost nad Partizanom i ona sada iznosi +11.

Zvezda je pred ovaj duel odlučila da časti navijače i svako ko uzme kartu za Čuku moći će besplatno da uđe i na derbi sa Partizanom 1. marta, a sve vezano za samo utakmicu, odnosno one najvažnije stvari koje bi trebalo da znate, možete pogledati ispod:

Gde je TV prenos?

Duel Zvezde i Čuke igra se od 15 časova, a TV prenos je obezbeđen na TV Arena Sport Premijum 1.

FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

Ko sudi?

Glavni arbitar na meču Zvezde i Čukaričkog biće Stanko Ostraćanin, a njegovi pomoćnici kraj aut linija su Milan Pašajlić i Nikola Borović, dok će četvrti sudija biti Dejan Trifković. U VAR sobi sedeće Pavle Tomić i Milan Mihajlović. Delegat meča jeste Dejan Potočan, a posmatrač suđenja Dejan Delević.

Cene karata:

Sever: 400 dinara

Istok: 600 dinara

Zapad: 800 dinara

Tribina Siniša Mihajlović: 1200 dinara

VIP 1: 2500 dinara

VIP 2: 2500 dinara

VIP Galerija: 4000 dinara

Očekivane postave

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, Mijailović, Kanga, Ivanić. Katai, Bukari, Pešić.

Čukarički: Belić, Stevanović, Gajić, Drezgić, Tošić, Sisoko, Docić, Kovač, Adžić, Ivanović, Badamosi.

FK ČUkarički, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zdravstveni bilten i suspenzije:

Kada je u pitanju Zvezda, Milojević može da računa na sve igrače. Pritom je trener Zvezde napomenuo da će biti rotacija u timu.

- U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora.

S druge strane, Čukarički neće moći da računa na Vladimira Lučića, Radovana Pankova i Zorana Popovića koji su stigli na Brdo na pozajmicu iz Zvezde. Marko Gajić se oporavio, Nemanja Tošić je očistio kartone.

Šta kažu kladionice

Crveno-beli su apsolutni favoriti i kvote na trijumf šampiona iznose negde između 1.25 - 1.30, u zavisnosti od kladionica. Kvota na remi je 6.50, dok je na pobedu Čukaričkog oko 10.

FK Crvena zvezda, FK Voždovac Foto: MN Press

Forma ekipa

Zvezda se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli u domaćem šampionatu sa ukupno 57 bodova. Crveno-beli su slavili na 18 utakmica, do su odigrali i tri puta nerešeno uz sjajnu gol razliku – 57:8 . U poslednjem kolu izabranici Miloša Milojevića su savladali Voždovac na gostujućem terenu sa čak 0:6 i prikazali još jednu odličnu fudbalsku partiju. Zanimljivo je da je Zvezda imala šest različitih strelaca, a pogađali su redom Gelor Kanga, Osman Bukari, Aleksandar Katai, Aleks Vigo, Kingsi Kangva i Mirko Ivanić.

Čukarički zauzima četvrtu poziciju na tabeli nacionalnog prvenstva sa 41 bodom. Ekipa sa Banovog brda je od starta ove sezone ostvarila 12 pobeda, pet puta je odigrala nerešeno i doživela četiri poraza uz gol razliku 41:23. U okviru 21. kola Superlige Srbije, Čukarički je bio bolji od Radničkog 1923 rezultatom 3:2 u utakmici punoj preokreta. Za belo-crne su pogađali Stefan Tomović, Zvezdino dete – Vladimir Lučić, kao i Marko Docić, koji je postigao odlučujući gol na meču.

Reč iz oba tabora:

Miloš Milojević (trener Zvezde):

- Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posledneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat.

Marko Docić (kapiten Čukaričkog):

- U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA