Zvezda saopštenjem odgovorila Partizanu: "U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 43

Crveno-beli se pozvali na propozicije Superlige i FSS

Nakon što je generalni direktor Partizana Miloš Vazura optužio Crvenu zvezdu da sama kreira datum 169. večitog derbija, iz najtrofejnijeg srpskog kluba su se oglasili saopštenjem u kom su objasnili da nemaju nikakve veze sa tim.

Crveno-beli su saopštenje izdali u petak oko 16 časova, a u njemu piše:

- Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FSS, 24. kolo Superlige Srbije je zakazano za 1. mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FSS je 1. mart . Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima.

- Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu.

- U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj mnogo puta i sa našim Klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti - poručili su sa Marakane.

Podsetimo, do određenih tenzija između dva najveća srpska kluba došlo je nakon što se u petak pojavila vest da je 169. večiti derbi zakazan za sredu 1. mart od 19 časova, iako je pre nekoliko dana iz Superlige poručeno da će se igrati 2. marta od 18 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    17. februar 2023 | 16:19

    Pitaju se navijaci kad je pocela mrznja. U fudbalu je pocela kad je Tole krao i otimao 7 titula a u kosarci kad je Duloooo krenuo da unistava sportsko društvo CZ. I sada ide karma!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    17. februar 2023 | 16:29

    Нису навикли да играју тако често. Првенство,, евентуално куп, док на испадну...нису чули за игру на три фронта...тек сада пошто играју неку ципирипи лигу, неке сусрете села и варошица...

  • Mitar

    17. februar 2023 | 16:21

    Prepucavate se a publike nigde 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA