Spasioci pronašli cipele fudbalera i stan u ruševinama, od njega ni traga: Ovo su teorije o kretanju Atsua

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Spasioci ni posle 11 dana nisu uspeli da pronađu Atsua

Reprezentativac gane Kristijan Atsu još uvek nije pronađen posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Kako dani prolaze sve su manje šanse za pronalazak preživelih u ruševinama, a to je slučaj i sa delom u kojem je bio luksuzni kompleks "Renesansa" u kojem se nalazio poznati fuidbaler.

Spasilačke ekipe su na licu mesta, a, posle prve informacije da je Atsu živ i spasen, iz kluba su ove navode demantovali.

Sa druge strane, za Ski sport News je govorio njegov agent.

- Prošlo je devet dana od zemljotresa, a Kristijana još nismo locirali. Nalazim se na mestu zemljotresa u Hataju sa njegovom porodicom: scene su nezamislive i naša srca su slomljena za sve pogođene zemljotresom. Tokom mog boravka ovde, uspeli smo da pronađemo tačnu lokaciju stana i pronašli smo dva para njegovih cipela. Juče smo dobili potvrdu da termalni snimci pokazuju znake života pet ljudi. Međutim,  nismo uspeli da lociramo Kristijana.

- Ovo je teška situacija i izuzetno smo zahvalni svim turskim i stranim spasilačkim timovima, domaćim civilima i volonterima na njihovom trudu. Hitno nam je potrebno više resursa na terenu, uključujući prevodioca. Stvari se odvijaju sporo i kao rezultat toga, mnogi napori za pomoć se odlažu i životi su izgubljeni zbog nedostatka resursa dostupnih radnicima. Šteta što klub nije na terenu sa nama u potrazi za Kristijanom. Njihov uticaj bi bio od velike pomoći. Pozivamo predsednika kluba i gradonačelnika da obezbede dodatna sredstva kako bi se ubrzala pomoć. - rekao je agent igrača.

Tako, ni 11 dana posle zemljotresa, nšta novo se nije dogodilo, tuski Hurriyet prenosi teorije o mogućem mestu na kojima se fudbaler nalazi.

Kristijan je igrao utakmicu sa svojim Hatajem noć pred zemljotres. On je postigao pobedonsni gol u 7. minuti nadoknade i zbog toga je otišao da slavi sa saigračima. Pretpostavka je da se kući vratio oko 3:30, što je približno vreme kada se desio prvi zemljotres. Kada je usledio i drugi potres i kada je zgrada počela da se ruši, veruje se da se fudbaler spustio do parkinga kako bi došao do automobila, a onda je tu i ostao zatrpan.

Zgrada u kojoj je Atsu živeo se srušila na stranu, pa su ljudi koji su živeli u njoj mogli kroz pukotineda izađu sami. Ipak, od fudbalera, ali i sportskog direktora Tenera Savuta nema traga već 10 dana te su minimalne šanse da će biti pronađeni živi.

Video: Srpski spasioci se nakon osam dana vraćaju kući iz zemljotresom razorene Turske

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pfc

    16. februar 2023 | 22:45

    Covek se sprda sq vama, uzeo kes i ode. uhvatio situaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA