≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pao rekord Lige šampiona: Oborio ga igrač Pari Sen Žermena, a nije Mesi, nije Nejmar, nije ni Embape!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tinejdžer Voren Zair- Emeri sa 16 godina i 343 dana najmlađi starter nokaut faze Lige šampiona ikada

  • 1
Voren Zair Emeri Warren Zaire Emery Foto: Tanjug/AP

Teško je uopšte zamisliti da igrač Pari Sen Žermena obori neki rekord a da to nije Mesi, da to nisu Nejmar ili Embape, ali i to se desilo u utorak uveče i to u okviru Lige šampiona.

Najmlađi igrač koji je počeo utakmicu elitnog ranga u nokaut fazi je supertalentovani Voren Zair - Emeri koji se sa navršenih 16 godina i 343 dana našao u startnoj postavi domaćeg tima. Niko mlađi od njega nikad nije startovao meč u Ligi šampiona.

Ovaj momak je tako nastavio da pomera granice i postavlja rekorde u dresu Pari Sen Žermena u poslednjih godinu i po dana. On je 6. avgusta prošle godine debitovao za klub u prvenstvu Francuske protiv Klermona (5:0) i postao najmlađi debitant u istoriji kluba sa navršenih 16 godina i 151 dana.

Nešto kasnije, 25. oktobra, Zair-Emeri je odigrao i svoj prvi meč u Ligi šampiona, u pobedi "Svetaca" od 7:2 protiv Makabi Haife. Tada je postao i najmlađi debitant u Parižana u Ligi šampiona u istoriji i prvi igrač rođen 2006. godine koji je zaigrao za "Svece" u najjačem takmičenju.

Ni to nije sve od ovog momka.

Voren Zair Emeri Warren Zaire Emery Foto: Tanjug/AP

Već 7. januara ove godine Zair-Emeri je zabeležio i prvi start u prvenstvu, u kupu Francuske protiv Šaterua (3:1), te tako postao i najmlađi starter u istoriji kluba u tom takmičenju.

Samo osam dana kasnije postao je i najmlađi starter kkluba kada je reč o mečevima u okviru Lige 1 kada je dobio priliku protiv Rena.

Ubrzo potom, 8. februara, postigao je i svoj prvi gol u seniorskoj karijeri za PSŽ u pobedi protiv Monpeljea 3:1. Tada je ušao sa klupe. I taj potez ga je uvrstio u istorijske almanahe kluba kao najmlađeg strelca ikada za "Svece" sa samo 16 godina i 330 dana.

Ako se po jutru dan poznaje, pred ovim momkom je velika karijera, a i ima od koga i da uči u ekipi natrpanoj sve samim zvezdama.

Video: Tata mu je jedan od najboljih fudbalera sveta, a on ima talenat za košarku: Nejmarov sin cepa mreže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    15. februar 2023 | 06:47

    Da je u Zvezdi poslali bi ga u Grafičar jer mu trebaju minuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA