≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ludnica na Parku prinčeva: Bajern pobedio PSŽ, Embapeu poništena dva gola!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Parižani sa minimalnom pobedom čekaju revanš

  • 15
Kilijan Embape Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na gostovanju PSŽ sa 1:0 golom Kingslija Komana, dok je Milan savladao Totenhem na svom terenu sa 1:0 golom Brahima Dijaza.

PSŽ će tako imati težak zadatak 8. marta na Alijanc Areni, a takođe i Totenhem na svom terenu u Londonu.

Pravo je čudo kako nije bilo više golova na Parku prinčeva, gde su i Bajern i PSŽ imali nekoliko sjajnih šansi, koje ipak nisu pretvarali u pogotke.

PSŽ je do 57. minuta igrao bez Kilijana Embapea, koji je rovit zbog povrede, on je posle ulaska u igru dao dva gola, ali su oba poništena zbog ofsajda.

Koban po PSŽ ponovo je bio Kingsli Koman, koji je u 53. minutu zatresao mrežu i onda se izvinio navijačima, jer je upravo u PSŽ-u prošao omladinsku školu.

Fudbaleri Bajerna počeli su izuzetno ofanzivno u prvom poluvremenu. Delovalo je na startu kao da se igraju "viktorije" pred golom PSŽ-a. Ipak, nisu Bavarci uspeli da stvore ozbiljniju šansu tokom prvih 45 minuta, iako su imali nekoliko opasnih napada.

Falila je ipak završnica u nekoliko navrata. Sa druge strane, PSŽ je bio potpuno bezopasan po gol rivala i bilo je evidentno da nedostaje Kilijan Embape.

Bajern je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu, gde je na poluvremenu u igru ušao Alfonso Dejvis umesto Žoaa Kansela i ta izmena se isplatila Nagelsmanu.

Dejvis je sjajno centrirao u 53. minutu i pogodio idealno Kingslija Komana, koji je sačekao loptu i desnom nogom je plasirao ispod Donarume.

Kingsli Koman Foto: AP/Tanjug

Ubrzo je na teren ušao i Kilijan Embape umesto indisponiranog Solera, kao i Fabijan Ruiz umesto Zair-Emerija.

Ali, Bajern je nastavio sa svojom igrom, pa je malo nedostajalo da povedu i sa 2:0. Imao je Čupo Moting dve odlične šanse u 62. i 64. minutu, ali je u oba puta Donaruma sjajno reagovao i jednom i odbranio uz pomoć stative.

Kasnije je i Pavar posle kornera odlično šutirao glavom, ali je Donaruma ponovo bio sjajan na golu i sprečio je sigurno vođstvo Bajerna od 2:0.

PSŽ je imao idealnu šansu za izjednačenje u 74. minutu. Embape je pobegao odbrani Bajerna, imao je idealnu šansu, ali je dao sebi prejak for i propustio priliku da izjednači. Na odbijenu loptu koju je odbranio Zomer naleteo je Nejmar, koji je u dva navrata izblokiran. Lopta je potom došla do Embapea, koji je dao gol, ali se aktivirao iz ofsajda i odmah je gol poništen

Kilijan Embape Foto: AP/Tanjug

Embape je doneo veliku radost navijačima u 81. minutu, kada je posle sjajne asistencije Nuna Mendeša dao gol za 1:1, ali je reagovao VAR i ispostavilo se da je Mendeš bio u milimetarskom ofsajdu, zbog čega je Embapeu poništen i drugi gol.

Mogao je u 84. minutu i Mesi da da gol, ali je njegov šut posle dobre asistencije Mendeša izblokiran na neverovatan način.

PSŽ do kraja nije uspeo da izjednači, ali je Bajern u nadoknadi ostao sa igračem manje, pošto je Benžaman Pavar dobio drugi žuti karton i neće ga biti u revanšu.

U drugom meču u Milanu, Milan je pobedio Totenhem sa 1:0. Jedini gol dao je već na startu meča Brahim Dijaz, koji je iskoristio jednu odbijenu loptu posle šuta Tea Ernandeza i ubacio loptu u mrežu.

Totenhem je do kraja prvog poluvremena imao priliku da izjednači preko Sona i Kejna. Korejac je šutirao posle jednog dobrog prodora i namučio Tatarušanua, koji je odbio loptu do Kejna, koji je iz sjajne pozicije pogodio prečku.

Imao je Milan i dve dobre šanse u drugom poluvremenu da uveća prednost, ali je na kraju rezultat ostao 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OFFSIDE

    14. februar 2023 | 22:54

    nije bitno da li je milimetar ili metar ofsajd je ofsajd isto kao sto zena nemoze da bude malo trudna ili jeste ili nije

  • baba smilja iz darosave

    14. februar 2023 | 22:23

    vlasnici psg-a katar su ostvarili svoj cilj doveli si mesija iz barselone a obecali su mu titulu svetskog sampiona sa argentinom.

  • Milan

    14. februar 2023 | 21:59

    Jadan mec psz bajern.ovaj psz rasformirati i pare u humanitarne svrhe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA